Povestea romancei casatorita cu un nord-coreean timp de peste 60 de ani

Luni, 21 Iulie 2014, ora 16:44
8741 citiri
Povestea romancei casatorita cu un nord-coreean timp de peste 60 de ani

Povestea unei romance care s-a casatorit cu un nord-coreean, in anii '50, fiind ulterior despartita de el, va fi difuzata la un post de radio sud-coreean.

Adevarata poveste a Georgetei Mircioiu, care a fost casatorita cu un barbat din Coreea de Nord, in anii' 50, inainte de a fi fortata sa se desparta de el pentru mai mult de jumatate de secol, urmeaza sa fie prezentata la postul KBS, relateaza publicatia online sud-coreeana DailyNK, care se axeaza pe subiecte legate de Coreea de Nord.

Emisiunea care va fi difuzata luni si marti arata felul in care Mircioiu l-a intalnit pe viitorul sot Jo Jung Ho, cand acesta a calatorit cu un grup de orfani de razboi in Romania, in anul 1952. Cei doi s-au casatorit in 1957, iar Mircioiu l-a urmat pe sotul sau la Phenian, in 1959.

In contextul unor zvonuri privind implicarea straina intr-o tentativa de lovitura de stat Mircioiu s-a intors pentru scurt timp in Romania, astfel incat fiica lor sa poata beneficia de tratamentul medical de care avea nevoie.

De atunci, ea nu si-a mai vazut sotul, nemaiputand apoi sa obtina viza pentru Coreea de Nord. Atunci, Jo a ajuns la o scoala din Hamheung si apoi la o mina de carbune izolata, iar schimbul de scrisori dintre cei doi s-a intrerupt brusc in anul 1967.

"Cred ca sotul meu este inca in viata in Coreea de Nord", spune Georgeta Mircioiu, la postul de radio. Ea a lucrat la un dictionar romano-coreean timp de 16 ani "doar cu el in mintea mea", sperand sa il poata trimite in Coreea de Nord.

La postul de radio sud-coreean vor fi prezentate si ultimele zile ale lui Nicolae Ceausescu, care a este prezentat drept un prieten apropiat al fostului dictator nord-coreean Kim Il Sung. De asemenea, emisiunea mai cuprinde interviuri cu Mircea Dinescu si Adelin Petrisor, care a petrecut o saptamana in Coreea de Nord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#romanca casatorita Coreea de Nord, #romanca nord coreean , #Coreea de Nord