Si-a depasit de 7 ori tatal: Cati oficiali a executat Kim Jong Un in 3 ani jumate

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 09:53
4548 citiri
Si-a depasit de 7 ori tatal: Cati oficiali a executat Kim Jong Un in 3 ani jumate
Foto: Hepta.ro

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a executat 70 de oficiali de cand a preluat puterea, la sfarsitul lui 2011, intr-un "regim al terorii" care depaseste cu mult cruzimea primilor ani ai mandatului tatalui sau, au declarat joi oficiali sud-coreeni.

In cadrul unui forum la Seul, ministrul sud-coreean de Externe, Yun Byung-se, a comparat cele 70 de executii ordonate de Kim Jong UN cu cele ale tatalui sau, Kim Jong Il, despre care a spus ca a executat 10 persoane in primii ani de mandat, relateaza Associated Press in pagina electronica.

Un oficial din serviciul de informatii sud-coreean a confirmat ca agentia de spionaj considera ca tanarul Kim a executat aproximativ 70 de oficiali, dar nu a dezvaluit cum a obtinut informatiile.

Kim Jong-un executa niste inalti oficiali militari: Nu au dat destul orez la soldati

Yun a mai afirmat ca regimul terorii condus de tanarul Kim "ii afecteaza semnificativ" pe nord-coreenii care lucreaza in strainatate, determinandu-i sa fuga in Coreea de Sud.

Coreea de Nord, un stat autoritar condus de familia Kim din 1948, tine secrete activitatile guvernului, iar informatiile, chiar si cele obtinute de serviciile de spionaj sud-coreene, sunt adesea imposibil de confirmat.

Kim Jong Un, un lider draconic: Ar fi executat arhitectul noului aeroport, ca nu i-a placut designul

Kim Jong Un a inlaturat membri importanti din vechea garda de cand a preluat puterea, in urma decesului tatalui sau in decembrie 2011. Cea mai spectaculoasa a fost executia unchiului sau, Jang Song Thaek, acuzat de tradare. Jang era casatorit cu sora lui Kim Jong Il si era considerat al doilea cel mai puternic om din tara.

Agentia sud-coreeana de spionaj le-a spus parlamentarilor in mai ca ministrul Apararii de la acea vreme, Hyon Yong Chol, a fost executat cu un tun antiaerian pentru ca s-a plans de tanarul lider si a adormit in timpul unei intalniri.

Kim Jong Un continua executiile: L-a impuscat pe directorul unei ferme de broaste testoase

Expertii apreciaza ca Kim ar folosi teroarea pentru a-si consolida puterea, dar aceste eforturi ar putea esua daca nu intareste economia tarii.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Kim Jong un executat oficiali, #oficiali executati Coreea Nord , #Coreea de Nord