SUA schimba foaia in relatia cu Phenianul: Politica tacerii strategice a luat sfarsit. Se ia in considerare actiunea militara

Vineri, 17 Martie 2017, ora 12:18
10905 citiri
SUA schimba foaia in relatia cu Phenianul: Politica tacerii strategice a luat sfarsit. Se ia in considerare actiunea militara
Foto: Twitter/Rex Tillerson

Actiunea militara impotriva Phenianului este o optiune care se afla pe masa, a declarat secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, in contextul noilor teste balistice facute de Coreea de Nord.

Coreea de Nord da iarasi fiori lumii intregi: Kim a lansat 4 rachete intr-o zi. Una ar fi putut ajunge pana pe teritoriul SUA

Oficialul american a facut aceasta declaratie vineri, dupa o vizita oficiala in Zona Demilitarizata, care divide Coreea de Nord de Coreea de Sud, arata South China Morning Post, care citeaza AFP.

"Sigur ca nu vrem asta, sa se ajunga la conflict militar", a spus Tillerson reporterilor, adaugand ca daca amenintarea din partea Phenianului "creste pana la un nivel despre care credem ca cere actiune, atunci, aceasta optiune (actiunea militara - n. red.) se afla pe masa".

Tillerson a mai spus ca "tacerea strategica" a ONU a ajuns la final. "Politica tacerii strategice a luat sfarsit", a declarat oficialul american intr-o conferinta de presa cu ministrul Afacerilor Externe din Coreea de Sud, Yun Byung-se.

"Luam in considerare un nou set de masuri diplomatice, economice si care tin de securitate. Toate optiunile sunt pe masa", a mai spus oficialul american.

Tillerson se afla in Asia si discuta cu oficiali din regiune legat de gasirea unei cai de a face fata amenintarilor venite din partea Phenianului. Acesta a recunoscut ca politica adoptata pana acum si sanctiunile aplicate nu au avut, practic, niciun efect si ca e nevoie de o alta abordare.

20 de ani de incercari nereusite

"Cred ca e important sa recunoastem ca eforturile diplomatice si nu numai din ultimii 20 de ani (...) au esuat", a afirmat el, recunoscand infrangerea.

Oficialul american a reiterat joi si faptul ca Washingtonul va sprijini aliatii sai regionali, Japonia si Coreea de Sud, in eventualitatea unui atac.

Sambata, Tillerson va merge in China pentru a incerca sa convinga protectorul diplomatic al Phenianului si partenerul sau de comert sa sustina sanctiuni mai dure pentru Coreea de Nord.

China impartaseste ingrijorarile Washingtonului legat de incercarile Phenianului de a-si construi un arsenal de dispozitive nucleare, insa da vina pe SUA pentru escaladarea tensiunilor.

China vine cu o solutie de compromis pentru amenintarea nucleara din Coreea de Nord

Cele mai recente teste balistice ale Phenianului au fost saptamana trecuta si vin dupa nenumarate sanctiuni. Practic, apreciaza sursa, Coreea de Nord sfideaza comunitatea internationala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Rex Tillerson Coreea Nord, #teste balistice Coreea Nord reactii, #schimbare politica Coreea Nord, #SUA actiune militara Coreea Nord , #Coreea de Nord