SUA spun ca nu au declarat razboi Coreei de Nord, dar continua cu declaratiile razboinice

Luni, 25 Septembrie 2017, ora 22:36
6677 citiri
SUA spun ca nu au declarat razboi Coreei de Nord, dar continua cu declaratiile razboinice
Foto: Arhiva Facebook/Casa Alba

Casa Alba a respins luni declaratia ministrului nord-coreean de Externe, potrivit caruia SUA au declarat razboi Phenianului, drept "absurde".

La randul sau, Pentagonul a cerut statului comunist sa puna capat provocarilor. "In cazul in care Coreea de Nord nu inceteaza actiunile provocatoare, stiti, ne vom asigura ca ii vom oferi presedintelui optiuni pentru a se ocupa de Coreea de Nord", a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului, colonelul Robert Manning.

Pe de alta parte, un purtator de cuvant al secretarului general al ONU a avertizat ca "discutiile inflacarate pot duce la confuzii in comunicare fatale". "Singura solutie la acest lucru este o solutie politica", a adaugat el.

Ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong-ho, l-a acuzat luni pe presedintele american Donald Trump ca a declarat razboi tarii sale si ca Phenianul isi rezerva dreptul de a dobori bombardierele americane.

Tensiunile dintre Coreea de Nord si SUA - tari care sunt, teoretic, in razboi pentru ca au semnat doar un armistitiu, nu un acord de pace la finalul razboiului din Coreea - au luat amploare in ultimele saptamani, dupa cel mai recent test nuclear al Phenianului.

Saptamana trecuta, presedintele american Donald Trump si liderul nord-coreean Kim Jong-un s-au insultat reciproc, Trump facandu-l pe nord-coreean "nebun", vineri, la o zi dupa ce Kim l-a numit pe el "senil american nebun".

Sambata, jignirile au continuat, Ri numindu-l pe Trump "persoana cu probleme psihice, plina de megalomanie si automultumire", care incearca sa transforme ONU intr-un "cuib de gangsteri". Ri a mentionat ca Trump se afla intr-o "misiune sinucigasa", dupa ce presedintele american a spus ca liderul nord-coreean este intr-o astfel de misiune.

"Presedintele malefic", l-a mai numit Ri pe Trump. avertizand ca tara sa este pregatita sa se apere daca Statele Unite dau semne ca ar desfasura "o operatiune de decapitare a conducerii tarii sau un atac militar" asupra Coreei de Nord.

El a subliniat ca atacarea cu rachete a teritoriului Statelor Unite este inevitabila, in contextul in care sambata bombardiere americane au survolat apele din largul coastei de est nord-coreene.

Joi, Donald Trump a semnat un nou ordin prin care inaspreste sanctiunile vizand Coreea de Nord, pentru programul nuclear. Trump a afirmat ca masurile sunt create pentru "a taia sursele de venit care finanteaza eforturile Coreei de Nord de a dezvolta cele mai letale arme cunoscute omenirii". Sanctiunile vizeaza industriile textila, a pescuitului, IT si manufacturiera.

In aceasta luna, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, la initiativa Statelor Unite, o noua serie de sanctiuni impuse Coreei de Nord, care interzic exporturile de textile si reduc aprovizionarile acestei tari izolate cu petrol si gaze naturale. Aceasta este a opta serie de masuri - sustinuta de China si Rusia, cele mai apropiate sustinatoare ale Coreei de Nord - si vizeaza sa pedepseasca regimul din cauza unui testului nuclear efectuat la 3 septembrie.

Prin sanctiunile sale, de fiecare data mai dure, ONU vrea sa determine Phenianul sa-si negocieze programele de inarmare nucleara si conventionala, considerate o amenintare la adresa stabilitatii lumii.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#SUA declaratie razboi Coreea Nord , #Coreea de Nord