Trump ameninta la ONU ca va distruge total Coreea de Nord: Omul-racheta se afla intr-o misiune sinucigasa

Marti, 19 Septembrie 2017, ora 19:40
9387 citiri
Trump ameninta la ONU ca va distruge total Coreea de Nord: Omul-racheta se afla intr-o misiune sinucigasa
Foto: Arhiva Pixabay

Presedintele american Donald Trump a criticat, marti, la ONU "regimul vicios" nord-coreean, amenintand ca va "distruge total" Coreea de Nord in cazul unui atac lansat de regimul de la Phenian.

Liderul nord-coreean s-a angajat intr-o "misiune sinucigasa", a declarat presedintele american in primul sau discurs rostit la Adunarea Generala a ONU, referindu-se la Kim Jong-un cu apelativul "omul-racheta", relateaza AFP si DPA.

El a avertizat Phenianul ca, in cazul in care Statele Unite vor fi nevoite sa se apare sau sa-si apare aliatii, "nu vom avea alta optiune decat sa distrugem total Coreea de Nord".

"Omul-racheta se afla intr-o misiune sinucigasa pentru el si pentru regimul sau", a spus Trump, subliniind ca programul nuclear al regimului nord-coreean "ameninta intreaga lume cu o pierdere inimaginabila de vieti omenesti".

Donald Trump a criticat, de asemenea, tarile care au schimburi comerciale cu Phenianul, printre care si China.

Citeste si

"Nicio natiune de pe Pamant nu are interesul sa vada aceasta banda de infractori ca se inarmeaza cu rachete si cu arme nucleare", a mai spus el.

Kim Jong-un trebuie sa se angajeze pentru denuclearizarea Peninsulei Coreene, a subliniat Donald Trump.

Seful ONU: Fara razboi! Fara arme nucleare!

Pe de alta parte, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a pledat pentru o "lume fara arme nucleare", avertizand asupra riscului unui razboi cu Coreea de Nord, relateaza AFP si Reuters.

In primul sau discurs rostit in fata celor aproximativ 130 de sefi de stat si de guvern care participa la Adunarea Generala a ONU, secretarul general al Natiunilor Unite a declarat ca solutia la criza nucleara nord-coreeana trebuie sa fie una politica si ca nu ar trebui sa se ajunga la razboi.

"Este momentul pentru diplomatie", a afirmat fostul premier al Portugaliei. "Nu trebuie sa ne indreptam catre razboi", a spus Guterres.

"Cer Consiliului de Securitate al ONU sa-si mentina unitatea" in criza cu Coreea de Nord, a adaugat Guterres, care a deschis oficial Adunarea Generala a ONU ce reuneste 193 de state. "Numai unitatea va face posibila denuclearizarea Peninsulei Coreea si va crea posibilitatea unui angajament diplomatic pentru rezolvarea crizei", a mai spus el.

"Intr-un sens mai larg, toate tarile trebuie sa dea dovada de un angajament mai ferm fata de obiectivul universal, acela al unei lumi fara arme nucleare", a adaugat Guterres. "Statele care detin arme nucleare au responsabilitatea de a conduce aceasta miscare", a subliniat el, deplangand faptul ca proliferarea creeaza "un pericol inimaginabil" si ca procesul de dezarmare la nivel mondial este "paralizat".

Miercuri, primele state urmeaza sa inceapa sa semneze la ONU un tratat care interzice armele nucleare. Mai mult de 120 de tari au adoptat acest tratat la inceputul verii pentru a intari neproliferarea. Demersul este insa respins de tarile dotate cu arme nucleare, inclusiv cei cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate al ONU (Statele Unite, Rusia, Marea Britanie, Franta si China).

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Trump ONU distruge Coreea de Nord , #Coreea de Nord