Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Trump si presedintele Chinei vor sa puna si mai multa presiune pe Coreea de Nord

Luni, 18 Septembrie 2017, ora 23:23
4544 citiri
Trump si presedintele Chinei vor sa puna si mai multa presiune pe Coreea de Nord
Foto: Arhiva Hepta.ro

Presedintele american Donald Trump si omologul sau chinez Xi Jinping au convenit, luni, in cadrul unei convorbiri telefonice, sa creasca presiunile asupra Coreei de Nord printr-o aplicare riguroasa a rezolutiilor Consiliului de Securitate al ONU, a anuntat luni Casa Alba.

Cei doi lideri au discutat "in legatura cu dispretul manifestat de Coreea de Nord fata de comunitatea internationala si eforturile sale de a destabiliza Asia de Nord-Est", a adaugat presedintia americana.

Donald Trump se afla la New York pentru a participa la Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, in cadrul careia va rosti marti primul sau discurs in calitate de presedinte al SUA, insa Xi Jinping nu participa in acest an la eveniment.

Ministrii Afacerilor Externe din tari membre ale Consiliului de Securitate al ONU se vor reuni joi pentru a discuta cu privire la proliferarea armelor de distrugere in masa si amenintarea nucleara reprezentata de Coreea de Nord.

"Vom avea numeroase ocazii sa discutam despre aceasta cu numerosi lideri internationali", a declarat luni dimineata secretarul de stat american Rex Tillerson, inaintea unei reuniuni cu omologii sai japonez si indian la New York. "Rezolutiile Consiliului de Securitate al ONU vorbesc intr-adevar ele insele" si exprima "o viziune unanima a ceea ce trebuie sa se faca pentru ca Phenianul sa-si modifice atitudinea", a adaugat oficialul american.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat in aceasta vara doua serii de sanctiuni din ce in ce mai ferme impotriva Phenianului, ultima fiind adoptata dupa cel mai puternic test nuclear nord-coreean. China si Rusia au manifestat reticente fata de dorinta SUA de inasprire a sanctiunilor, dar au votat in cele din urma rezolutiile.

Washingtonul a cerut de atunci Beijingului si Moscovei sa faca mai multe presiuni pentru a determina regimul liderului nord-coreean Kim Jong-Un sa renunte la ambitiile nucleare si sa revina la masa negocierilor.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Trump Xi presiune Coreea de Nord, #Donald Trump ONU Coreea de Nord , #Coreea de Nord