Capitanul feribotului scufundat in Coreea de Sud a fost arestat

Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 17:29
2110 citiri
Capitanul feribotului scufundat in Coreea de Sud a fost arestat
Foto: EPA

Pe numele capitanului feribotului scufundat in Coreea de Sud, dar si pe numele a doi dintre membrii echipajului sau, au fost emise mandate de arestare, dupa ce s-a descoperit ca acesta a fost printre primii care au parasit nava.

Un alt membru al echipajului de pe feribot, Oh Yong-seok, pe numele caruia nu a fost emis niciun ordin de arestare, a declarat ca, desi echipajul a parasit nava, acesta a facut tot ce a putut pentru a salva pasagerii, scrie Wall Street Journal.

In ciuda eforturilor echipelor de salvare, feribotul s-a scufundat complet in cursul zilei de vineri. Pana acum au fost gasite numai 28 de corpuri, in timp ce aproximativ 300 de persoane raman disparute.

Intr-un interviu dat presei, Oh Yong-seok, care este marinar cu vechime, a confirmat faptul ca, in momentul producerii accidentului, la comanda navei se afla al treilea ofiter in rang si nu capitanul.

"Nu am incalcat regulile, pur si simplu nu am facut-o. Nu am fost in stare sa ne apropiem de locul unde se aflau pasagerii. Nava era prea inclinata si totul s-a intamplat prea repede", a relatat Oh.

Oh a povestit ca, desi al treilea ofiter era la carma vasului si avea calificarea necesara pentru a conduce nava, acesta era relativ neexperimentat.

Un oficial din Ministerul Afacerilor Maritime din Coreea de Sud a spus ca, desi sa lasi un ofiter de rang inferior sa conduca nava nu este o incalcare a regulilor, sa abandonezi nava inaintea pasagerilor ii poate aduce capitanului acuzatii de comportanet criminal.

La momentul incidentului, capitanul si Oh se odihneau intr-o alta incapere. Potrivit datelor obtinute de autoritati de la sistemul de supraveghere prin radar, nava a facut o intoarcere brusca spre dreapta inainte de a incepe sa se scufunde, desi nu este clar daca acest fapt are vreo legatura cu scufundarea.

"Imi pare foarte rau si mi-e foarte rusine. Nu stiu ce sa spun", a declarat Lee Jun-seok, capitanul in varsta de 69 de ani.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Coreea nava capitan arestare, #Coreea mandat arest capitan feribot, #Capitan nava parasire feribot arestare , #Coreea