Coreea de Sud a tras focuri de avertisment, dupa ce un avion rus a intrat in spatiul sau aerian UPDATE Reactia Moscovei

Marti, 23 Iulie 2019, ora 12:14
11816 citiri
Coreea de Sud a tras focuri de avertisment, dupa ce un avion rus a intrat in spatiul sau aerian UPDATE Reactia Moscovei
Foto: Arhiva Pixabay

Armata sud-coreeana a tras focuri de avertisment, marti, dupa ce un avion militar rus a intrat in spatiul aerian sud-coreean in largul coastei de est, a anuntat Ministerul sud-coreean al Apararii.

Un avion rus a incalcat spatiul aerian sud-coreean in doua randuri, marti dimineata, ceea ce a determinat fortele aeriane sud-coreene sa desfasoare avioane de vanatoare, care au tras focuri de avertisment, a declarat pentru AFP un reprezentant al Statului Major interarme.

Este prima oara cand un avion rus incalca spatiul aerian sud-coreean, potrivit acestui oficial, care a adaugat ca autoritatile incearca sa inteleaga de ce.

UPDATE: Ministerul Apararii din Rusia a negat ca o aeronava militara rusa ar fi incalcat spatiul aerian al Coreei de Sud.

In plus, oficialii de la Moscova acuza aeronavele sud-coreene ca au efectuat manevre periculoase pentru a ameninta avionul rus, relateaza Mediafax.

Totodata, ministerul a transmis ca aeronavele sud-coreene nu au comunicat cu echipajul aeronavei ruse.

Pe de alta parte, doua avioane militare chineze au intrat zona de identificare aeriana sud-coreeana marti, a anuntat Ministerul Apararii de la Seul, intr-un comunicat citat de Reuters.

Seulul va depune note de protest fata de aceste incalcari pe langa Rusia si China.

Potrivit armatei sud-coreene, un avion rus a intrat in spatiul aerian sud-coreean al Insulei Dokdo, ocupata de Coreea de Sud, dar revendicata de Japonia, care o numeste Takeshima, imediat dupa ora locala 9:00 (3:00, ora Romaniei).

"Armata sud-coreeana a intreprins actiuni tactice, lansand facle de semnalizare si tragand un foc de avertisment", precizeaza ministerul in comunicat.

Avionul rus a parasit spatiul aerian sud-coreean, in care a reintrat dupa 20 de minute, determinand sud-coreenii sa traga al doilea foc de avertisment.

Avioanele sud-coreene au "raspuns in mod normal" incursiunii, apreciaza ministerul, fara sa faca alte precizari.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Coreea Sud avion rus, #Coreea Sud focuri avertisment , #Coreea