Feribot scufundat in Coreea de Sud: Presedintele condamna actiunile criminale

Luni, 21 Aprilie 2014, ora 14:42
2134 citiri
Feribot scufundat in Coreea de Sud: Presedintele condamna actiunile criminale
Foto: Russia Today

Park Geun-hye, liderul sud-coreean, a declarat, luni, ca actiunile unei parti din personalul de pe feribotul scufundat saptamana trecuta, inclusiv ale capitanului, sunt "de neiertat, criminale".

Park Geun-hye si guvernul sau au fost ei insisi criticati pentru felul in care gestioneaza criza, informeaza AP.

Capitanul feribotului le-a spus initial pasagerilor sa stea in camerele lor, asteptand mai bine de jumatate de ora pana ce a dat ordin de evacuare. Deja in acel moment o parte dintre cei 240 de oameni aflati la bord nu mai aveau nicio scapare.

Lliderul sud-coreean a condamnat public luni decizia capitanului ambarcatiunii a de tine pasagerii in camere, in timp ce el si personalul incercau deja sa scape. In plus, acestia primisera instructuni sa anunte pasagerii sa paraseasca nava, insa nu au tinut cont de acestea.

"Din punct de vedere lega si etic, este un act inimaginabil", a spus presedintele.

Capitanul ambarcatiunii scufundate miercuri, Lee Joon-seok, si alti membri ai personalului au fost arestati saptamana trecut, sub suspiciunea de neglijenta si ca si-au abandonat pasagerii, iar luni alte patru persoane au fost retinute.

Feribot scufundat in Coreea de Sud: Inca patru persoane retinute

Capitanul navei a spus ca nu a dat ordin pasagerilor sa paraseasca incaperile pentru ca apa era rece si curentul puternic, existand riscul ca acestia sa cada in apa pana ce ajutoarele ar fi venit. Experti maritimi au spus insa ca pasagerii ar fi trebuit chemati pe punte, unde aveau mai multe sanse de supravietuire.

O inregistrare facuta in timpul operatiunilor de salvare arata cum capitanul a fost printre primii salvati. Desi acesta si alti membri ai echipajului au spus ca fusese ranit, un medic care l-a consultat a declarat ca avea doar rani minore.

Pana in acest moment au fost recuperate din apa 64 de corpuri. Inca aproximativ 250 de dintre cei disparuti sunt copii de la un liceu de langa Seul, care se indreptau catre insula Jeju.

Rudele ofera probe de ADN, astfel incat corpurile sa fie mai usor identificate, pe masura ce sunt recuperate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#presedinte Coreea Sud feribot, #actiuni personal feribot criminale, #capitan feribot scufundat Coreea, #informatii feribot scufundat , #Coreea