Feribot scufundat in Coreea de Sud: Sms-uri disperate catre cei dragi in timpul tragediei

Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 16:43
3467 citiri
Feribot scufundat in Coreea de Sud: Sms-uri disperate catre cei dragi in timpul tragediei
Foto: Arhiva

In timp ce feribotul cu 475 de persoane la bord se scufunda langa Coreea de Sud, elevii aflati la bord care si-au dat seama ca ar putea muri au inceput sa le trimita celor dragi mesaje disperate.

Sms-urile trimise de pasageri sugereaza ca acestora li s-a spus sa poarte veste de salvare si sa stea unde sunt, in timp ce vasul incepuse sa se scufunde, relateaza Sky News.

Acum se banuieste ca recomandarea a dus de fapt la moartea mai multor oameni, pentru ca ei au ramas blocati dupa ce feribotul a ajuns in apele inghetate.

Directorul adjunct al scolii unde invatau elevii de pe feribotul scufundat s-a spanzurat

Imediat dupa ce a auzit anuntul, un tanar de 18 ani i-a scris mamei sale prin serviciul KakaoTalk: "Mama, iti trimit mesajul acesta pentru ca s-ar putea sa nu o mai pot face mai tarziu. Te iubesc".

Femeia, fara sa stie ca vasul se scufunda i-a raspuns fiului ei: "De ce?...Credeam ca nu-ti verifici mesajele de pe KakaoTalk. Si eu te iubesc, fiule". Exista informatii potrivit carora baiatul ar fi unul dintre cei 179 de supravietuitori.

Povestile de groaza ale supravietuitorilor scufundarii feribotului din Coreea (Video)

De asemenea, un student le-a trimis mai multe mesaje prietenilor sai, care se aflau in acel moment la teatru: "Hei, vorbesc foarte serios. Va iubesc pe toti cu adevarat. Se pare ca noi chiar vom muri aici. Nava asta se scufunda pe bune. Daca v-am gresit vreodata, va rog sa ma iertati", le-a spus el prietenilor sai.

Un adolescent de 16 ani i-a scris fratelui sau mai mare ca feribotul a lovit ceva si nu se mai poate misca, acesta incercand sa il incurajeze pe baiat: "Salvatorii vor veni in curand, nu te panica. Fii calm si puternic. Suna-ma din nou cand vei avea semnal".

Din nefericire, adolescentul se numara printre cele 290 de persoane disparute. Feribotul scufundat langa Corea de Sud avea 475 de oameni la bord, dintre care au fost salvati doar 178. Pana acum, au fost gasite 20 de persoane decedate.

Feribot scufundat in Coreea de Sud: Capitanul, printre primii care s-au salvat

Potrivit unor informatii, in momentul producerii accidentului, nava era condusa de un alt membru al echipajului, nu de comandant, care este acuzat acum de neglijenta in serviciu, fiind printre primii care s-au salvat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#feribot scufundat coreea, #feribot scufundat sms, #feribot scufundat mesaje , #Coreea