Ororile din Coreea de Nord: Copii ucisi de caini si ingropati de vii in lagare

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 23:00
9644 citiri
Ororile din Coreea de Nord: Copii ucisi de caini si ingropati de vii in lagare
Foto: The Mirror

Un fost gardian dintr-un lagar de concentrare din Coreea de Nord dezvaluie ororile din inchisorile tarii comuniste, in fata Conventiei pentru Drepturile Omului de la Geneva.

"Trei copii au murit pe loc sub falcile nemiloase ale cainilor inchisorii", spune Ahn Myong-Chol, fost paznic al unei inchisori din Coreea de Nord. "Alti doi se pare ca erau inca in viata, dupa ce au fost muscati de caini si inca respirau, cand paznicii i-au ingropat de vii", a marturisti barbatul.

Myong-Chol, in varsta de 45 de ani, a petrecut 8 ani ca paznic al unei inchisori din lagarele de concentrare inainte sa evadeze si sa fuga in Coreea de Sud, in 1994. Barbatul recunoaste ca inca este bantuit de imaginea copiilor mancati de caini.

In fata Conventiei pentru Drepturile Omului de la Geneva, paznicul a mai povestit cum acei caini erau apoi mangaiati si hraniti cu mancare speciala, ca o recompensa, dupa ce i-au sfasiat pe copii.

"Oamenii din lagare nu sunt tratati ca fiinte umane, ci precum niste muste care pot fi zdrobite", a mai adaugat acesta, conform Mirror.

Fostul gardian este doar unul dintre alti dezertori ai regimului nord-coreean care au facut declaratii infricosatoare in fata unei anchete ONU care a realizat un raport de 400 de pagini despre abuzurile asupra drepturilor omului din Coreea de Nord.

Kim Jong-un ar putea fi judecat pentru crime impotriva umanitatii - este comparat cu Hitler

Conform estimarilor, un numar de 80.000 pana la 120.000 de prizonieri sunt tinuti in inchisorile din Coreea de Nord.

Myong-Chol recunoaste ca a fost "spalat pe creier" imediat ce a devenit gardian, in 1987, pentru a-i vedea pe toti prizonierii ca fiind oameni rai, dusmani. In prima lui zi de munca in inchisoarea nr. 14, aflata la nord de Phenian, a fost incurajat sa practice pe prizonieri tehnicile lui de Tae Kwon Do, isi mai aminteste acesta.

"Aveam voie sa-i impuscam pe prizonierii care incercau sa evadeze si daca aduceam corpurile lor inapoi ne recompensau lasandu-ne sa mergem sa invatam intr-o facultate. Uneori chiar organizam omorurile, dandu-le voie prizonierilor sa iasa in afara inchisorii si apoi omorandu-i pentru a fi recompensati cu o educatie mai buna", mai recunoaste Myong-Chol.

Gardianul a recunoscut ca a fost martorul a nenumarate executii, a infometarii copiilor si a efectelor torturii extreme.

Cand intra in vorba cu prizonierii, era mirat sa observe ca mai mult de 90% din acestia nu stiau de ce fusesera inchisi, majoritatea ajungand acolo fiind "vinovati prin asociere sau inrudire".

Propriul tata al gardianului s-a sinucis dupa ce a facut remarci dure despre conducerea tarii, iar fratele, sora si mama lui au fost retinuti si probabil trimisi in lagare, desi el nu mai stie ce s-a intamplat cu ei. I-a fost frica sa nu pateasca si el la fel, asa ca a fugit din tara, traversand raul Du Man pana in China.

Comparand gulagurile din vechea Uniune Sovietica cu ce se intampla acum in Coreea de Nord, Myong-Chol a declarat: "Diferenta este ca in Coreea de Nord aceste orori inca se intampla".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#lagare concentrare Coreea Nord, #Kim Jong un Coreea Nord, #crime Coreea Nord , #Coreea