Motivul pentru care rusii au publicat imagini de o cruzime fara margini de la masacrul din Crimeea

Duminica, 21 Octombrie 2018, ora 18:24
12468 citiri
Motivul pentru care rusii au publicat imagini de o cruzime fara margini de la masacrul din Crimeea
Foto: captura video

Televiziunea rusa a difuzat duminica o inregistrare video in care apare autorul masacrului de la liceul tehnic din Kerci, in Crimeea, plimbandu-se calm prin cladire, ucigandu-si victimele cu o pusca si detonand o bomba, imbracat cu un tricou pe care era inscriptionat cuvantul "Ura".

Un jurnalist al televiziunii publice ruse a mentionat ca aceste imagini, inregistrate de camerele de supraveghere ale liceului, au fost difuzate din cauza indoielilor care circulau cu privire la versiunea oficiala a autoritatilor in legatura cu acest masacru, soldat cu 20 de morti si circa 40 de raniti.

Inregistrarea video confirma faptul ca ucigasul, identificat drept Vladislav Rosliakov, un elev in varsta de 18 ani al liceului, era imbracat in asa fel incat sa imite tinuta lui Eric Harris, unul dintre autorii masacrului de la liceul Columbine, soldat cu 13 morti in SUA, in 1999.

In imagini se vede cum tanarul intra pe o usa din spate, evitand astfel detectorul de metale de la intrarea in liceu, amplaseaza si declanseaza o bomba care distruge zidurile, usile si ferestrele liceului, in timp ce elevii cauta sa fuga din cladire. Parcurge apoi cu calm coridoarele, ucide oameni la intamplare si, aparent fara motiv, deschide focul asupra unor calculatoare si a unui extinctor.

In imagini apare pentru scurt timp un tanar care sta de vorba cu o alta persoana, care ar putea fi un complice, potrivit televiziunii, cu toate ca anchetatorii au declarat ca privilegiaza ideea ca atacul a fost comis de o singura persoana.

Dupa masacru, apropiatii ucigasului au conturat portretul unui tanar "pasionat de arme" si care voia sa se razbune pe colegii si profesorii sai. Tanarul, care s-a sinucis in biblioteca liceului, si-a pregatit metodic crima, potrivit anchetatorilor. Era inarmat cu o pusca si adusese cu el doua bombe artizanale, pe una detonand-o, si numeroase munitii.

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca masacrul este "rezultatul mondializarii" si "al retelelor sociale si al Internetului", care, in opinia sa, au permis importarea in Rusia a unui fenomen de crime in masa de provenienta nord-americana.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#liceu Crimeea masacru imagini video , #Crimeea