Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Rusia se simte amenintata? Vrea sa trimita mai multi soldati in Crimeea

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 17:42
2747 citiri
Rusia se simte amenintata? Vrea sa trimita mai multi soldati in Crimeea
Foto: Itar-Tass

Cresterea numarului de forte militare din Crimeea reprezinta o prioritate pentru Moscova, potrivit ministrului rus al Apararii Serghei Soigu.

El a declarat ca intentia Rusiei de a trimite mai multi soldati in Crimeea este motivata de deteriorarea situatiei din estul Ucrainei si de sporirea prezentei straine in apropiere de granitele Rusiei, potrivit Itar-Tass.

"Situatia militaro-politica din zonele strategice din sud-vestul Rusiei s-a schimbat dramatic de la inceputul acestui an", a declarat el.

"Situatia din Ucraina s-a deteriorat dramatic, iar prezenta militara straina din vecinatatea granitelor noastre a crescut. Asemenea lucruri au dus la anumite ajustari in ceea ce priveste activitatea de rutina a districtului", a continuat ministrul rus.

Ucraina ameninta: Daca Occidentul nu ne ajuta, repornim programul nuclear

Afirmatiile lui Serghei Soigu vin la scurt timp dupa ce Rusia a acuzat statele NATO ca, prin livrarea de arme catre Ucraina, devin complice la crime de razboi.

"Am auzit din mai multe surse ca regimului de la Kiev i s-au promis livrari de arme si sisteme militare din partea unor tari ale grupului, care deja ameninta sa intervina in afacerile interne ale Ucrainei si, sa o spun direct, sa fie complice la crimele de razboi comise acolo", a declarat Serghei Nariskin, purtator de cuvant al Parlamentului rus.

Reprezentantii NATO au negat aceste informatii si au asigurat ca alianta nu va furniza "asistenta letala" statelor non-membre, dar ca tarile care doresc sa faca acest lucru il pot face.

Ucraina anunta ca a inceput sa primeasca arme de la tari NATO

Ministrul ucrainean al Apararii, Valeri Gheletei, a anuntat, weekend-ul trecut, ca mai multe state NATO au inceput sa trimita arme fortelor de la Kiev. Oficialul ucrainean a precizat ca aceasta decizia a fost luata la summit-ul NATO din Tara Galilor.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#soldati rusi Crimeea, #militari rusi Crimeea, #soldati Crimeea Rusia , #Crimeea