Afacerea de dupa catastrofa: Cat costa copiii vanduti ca sclavi cu destinatia Marea Britanie

Luni, 04 Aprilie 2016, ora 15:59
9987 citiri
Afacerea de dupa catastrofa: Cat costa copiii vanduti ca sclavi cu destinatia Marea Britanie
Foto: Hepta.ro

Copiii supravietuitori ai cutremurului din Nepal sunt vanduti ca sclavi familiilor britanice, pentru 5.000 de lire sterline fiecare.

In urma unei investigatii realizate de publicatia britanica The Sun, a reiesit ca baieti si fete, unii de doar 10 ani, sunt vanduti de o grupare de trafic de persoane, fiind vizati refugiatii nepalezi si familiile indiene sarace.

Makkhan Singh, traficant, i-a indemnat pe jurnalisti sa ia un nepalez in Anglia: "Sunt oameni buni. Sunt buni la treburi facute in casa si gatesc foarte bine. Nu va veni nimeni dupa voi".

O americanca venita in Nepal sa ajute dupa cutremur, ucisa in bataie de un profesor

Intr-un oras din nord-vestul Indiei, sunt vanduti copiii de catre traficantii de sclavi familiilor bogate, care ii inchid in casele din India, ii instruiesc si apoi le aranjeaza documente de calatorie false.

De asemenea, a inflorit si darea de mita pentru acte false, ceea ce inseamna ca pot fi adusi copii ca sclavi in Marea Britanie, sub pretextul ca sunt rude orfane adoptate.

"Va pot aduce baiatul. Insa transportarea lui in Marea Britanie si documentele de care aveti nevoie sunt responsabilitatea voastra.

(...) Sigur ca poate merge (in Anglia - n.red.) Am furnizat baieti care au mers efectiv in Marea Britanie. Ceea ce faceti cu el tine de voi", a spus traficantul, filmat cu camera ascunsa.

Intrebat daca exista vreo problema pentru a obtine copiii pe care sa ii vanda, Singh a raspuns: "India este inundata de baieti. Nepalul a fost distrus si toti nepalezii sunt acolo. Mergem la parintii saraci, vorbim cu ei, facem o afacere".

Acesta ii sfatuieste pe cumparatori sa ii pregateasca intai o perioada de trei ani, in India, dupa care sa le faca documentele. In plus, sunt recomandati copiii de 12-13 ani.

"Alegeti unul si imi platiti, dupa care plecati cu el. Apoi, nu ma mai cunoasteti, nu va cunosc, nu ne-am intalnit niciodata si nu primim inapoi", a mai spus traficantul.

Totodata, acesta a explicat si ca nu trebuie cumparati copii care au mai putin de 10 ani, pentru ca "vor plange, le va fi dor de parinti, nu vor putea lucra si va veti intoarce sa va plangeti".

Nu in ultimul rand, traficantul a subliniat ca nu sta la discutii cu privire la pret si ca, in mod normal, o afacere de acest fel o incheie in cel mult 10 minute.

In urma cutremurului de 7,8 grade pe scara Richter, produs pe 25 aprilie 2015 in Nepal, aproape 9.000 de oameni au murit si 22.000 au fost raniti, in timp ce 3,5 milioane de persoane au ramas fara adapost.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#copii vanduti sclavi Nepal, #copii sclavi cutremur Nepal, #copii Nepal vanduti Marea Britanie , #cutremur Nepal