Cutremur de 7,4 grade in Nepal, in apropierea taberei de baza de pe Everest (Video)

Marti, 12 Mai 2015, ora 10:39
7215 citiri
Cutremur de 7,4 grade in Nepal, in apropierea taberei de baza de pe Everest (Video)
Foto: Hepta.ro

Un cutremur de 7,4 grade pe scara Richter s-a produs, marti, in Nepal, la doua saptamani de la seismul devastator de 7,8 grade.

Potrivit Institutului Geologic american, citat de Reuters si preluat de ABC News, cutremurul s-a produs la ora 10.05, ora Romaniei, la o adancime de 19 kilometri, la 68 de kilometri vest de localitatea Namche Bazar, in apropierea taberei de baza a Everestului.

Cutremurul din Nepal a fost doar inceputul - de ce ar trebui sa ne temem cu totii

Locul este la circa 150 de kilometri est de epicentrul cutremurului din 25 aprilie, care a provocat moartea a cel putin 8.000 de oameni si ranirea a mai mult de 18.000.

Cutremurul a fost evaluat initial la 7,1 grade, dar ulterior institutul american a reevaluat magnitudinea. Oamenii din capitala Kathmandu, aflata la 80 de kilometri de epicentru, au iesit panicati pe strazi, dupa producerea seismului, mai anunta sursa citata, iar magazinele au fost inchise.

Update - Potrivit Associated Press, cel putin patru persoane au murit in localitatea Chautara, la circa 30 de kilometri distanta de capitala nepaleza.

Cutremur devastator in Nepal: Specialistii explica ce s-a intamplat. "Ce e mai rau urmeaza"

Reuters precizeaza ca nu exista deocamdata informatii cu privire la pagubele produse cladirilor. Cutremurul s-a simtit si in nordul Indiei, pana la capitala New Delhi, la peste 800 de kilometri est.

Cutremurul din Nepal a avut de 700 de ori puterea bombei de la Hiroshima

In urma cu ceva mai mult de doua saptamani, pe 25 aprilie, un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade s-a produs la vest de capitala nepaleza, provocand moartea a peste 8.100 de oameni si ranirea a aproape 19.000. Cea mai puternica replica dupa acel seism a avut 6,7 grade pe scara Richter.

Tot atunci s-a produs o avalansa pe Everest, 19 persoane - serpasi si alpinisti - fiind ucise in acest incident. In zona se aflau si alpinisti romani, insa acestia au scapat teferi.

Cutremur devastator in Nepal: Bilantul mortilor creste dramatic

Cutremur in Nepal Drama celor care si-au pierdut copiii: Am sapat cu mainile in moloz, am vazut-o acolo

Efthimios Lekkas, profesor de geologie la Universitatea din Atena, a spus in urma cu o saptamana ca se asteapta la inca un cutremur mare, in urmatoarele luni, in Nepal, transmitea atunci Euronews.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#cutremur puternic Nepal, #nou cutremur Nepal, #cutremur Nepal 12 mai , #cutremur Nepal