Cutremur devastator in Nepal: Ce stie MAE de soarta romanilor din regiune

Sambata, 25 Aprilie 2015, ora 14:48
2674 citiri
Cutremur devastator in Nepal: Ce stie MAE de soarta romanilor din regiune
Foto: Twitter/World Vision AUS

Ministerul de Externe de la Bucuresti nu are informatii care sa sugereze ca vreun roman ar fi fost ranit sau ucis in urma cutremurului de 7,9 grade produs sambata in Nepal.

"Inca de la momentul producerii cutremurului cu magnitudinea de de 7,9 pe scara Richter din apropierea capitalei statului Nepal, Kathmandu, in dimineata zilei de 25 aprilie 2015, Ambasada Romaniei la New Delhi a intreprins, in regim de urgenta, demersurile legale pe langa autoritatile competente nepaleze, in vederea obtinerii unor informatii suplimentare privind posibila existenta printre victime, a unor persoane de cetatenie romana, respectiv pentru a acorda asistenta consulara cetatenilor romani potential afectati", arata MAE intr-un comunicat remis Ziare.com.

Ambasada de la New Delhi are in atentie situatia unui grup de alpinisti romani aflati intr-o expeditie in regiune, urmarindu-se cu prioritate contactarea acestora si stabilirea situatiei lor dupa producerea cutremurului.

Avalansa ucigasa pe Everest: Care e situatia alpinistilor romani

Cutremur in Nepal: Alpinistul roman Alex Gavan, surprins pe Everest

Pe de alta parte, reprezentantii Romaniei in India au vorbit cu doi cetateni romani care se afla in Nepal pentru un circuit turistic, acestia nefiind afectati de cutremur.

Totodata, ambasada este in legatura cu familia din Romania a unui alt cetatean care se afla in regiunea afectata.

"Pana la acest moment misiunea diplomatica nu a primit nicio solicitare de sprijin consular din partea cetatenilor romani aflati in zona afectata si nici vreo confirmare oficiala referitoare la existenta vreunui cetatean roman, printre victime", subliniaza documentul citat.

Cutremur devastator in Nepal: Bilantul mortilor a trecut de 600

Peste 600 de persoane au fost ucise in urma cutremurului cu magnitudinea de 7,9, produs sambata in Nepal.

Cutremurul a pus la pamant multe cladiri istorice din capitala Kathmandu si se crede ca sute de persoane sunt inca prinse sub daramaturi.

B.B.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#MAE cutremur Nepal romani , #cutremur Nepal