Cutremur devastator in Nepal: Nou mesaj de la alpinistul roman Alex Gavan: Fiti alaturi de mine!

Luni, 27 Aprilie 2015, ora 18:27
7037 citiri
Cutremur devastator in Nepal: Nou mesaj de la alpinistul roman Alex Gavan: Fiti alaturi de mine!
Foto: Facebook/Alex Gavan

Alpinistul roman Alex Gavan a transmis un nou mesaj, luni, anuntand ca a fost salvat din tabara din Nepal.

"Am zburat la Lukla, viu si nevatamat. Acum nu mai e timp pentru catarat, ci pentru a-i ajuta pe oamenii din Nepal. Fiti alaturi de mine! Detalii in curand, pe Facebook", scrie pe Facebook Alex Gavan.

Cutremur devastator in Nepal: Cele mai noi detalii despre alpinistii romani din Himalaya

Echipa de sprjin a alpinistului roman anunta ca detalii suplimentare vor fi oferite in curand pe pagina oficiala Alex Gavan.

Muntele Everest, situat la granita dintre Nepal si Tibet (China), este cel mai inalt munte din lume si se afla in Himalaya, cel mai inalt lant muntos de pe glob. Sezonul de ascensiuni de primavara debuteaza in luna martie si dureaza pana la finalul lunii mai. Numarul expeditiilor romanesti in Himalaya a crescut considerabil in ultimul deceniu.

Inca trei avalanse pe Everest, dupa replica de 6,7 a cutremurului din Nepal

Cel putin 4.100 de persoane au murit in Nepal in urma cutremurului de sambata, cu o magnitudine de 7,8 grade pe scara Richter, au declarat oficialii, in timp ce peste 6.500 de persoane au fost ranite. Zeci de persoane au murit, de asemenea, in China si India. Oficialii au declarat insa ca bilantul victimelor ar putea creste pe masura ce se ajunge in zonele montane izolate din vestul Nepalului.

Cutremurul a declansat o avalansa uriasa care a ingropat partial tabara de baza in care se aflau numerosi alpinisti straini si ghizii lor nepalezi. Cel putin 18 persoane au murit si alte 60 au fost ranite, afirma BBC, adaugand ca multe altele sunt date disparute.

Avalansa pe Everest dupa cutremurul din Nepal: Un director Google, printre victime

Elicopterele au reluat, luni dimineata, evacuarea alpinistilor blocati pe Muntele Everest, in urma avalanselor declansate de cutremurul cu magnitudinea de 7,8, a anuntat pe conturile sale de Facebook si Twitter alpinistul roman Alex Gavan.

Si ceilalti trei alpinisti romani romani care se afla in Nepal sunt teferi.

"Justin Ionescu si Zsolt Torok, cei doi alpinisti romani care aveau ca obiectiv ascensiunea Muntelui Everest (8.848 m), pe ruta nepaleza, in acest sezon, sunt teferi si urmeaza sa fie evacuati din Tabara 1, aflata la circa 6.000 m altitudine, acolo unde cei doi se afla in prezent.

Teofil Vlad, aflat de cealalta parte a Muntelui Everest (pe Nord, in Tibet), este de asemenea in siguranta, la 5.200 m altitudine (tabara de baza tibetana). Zona nordica a fost mai putin afectata de cutremur", arata Federatia Romana de Alpinism si Escalada, intr-un comunicat remis Ziare.com.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Alex Gavan cutremur Nepal, #mesaj Nepal alpinist Alex Gavan , #cutremur Nepal