Mari politicieni daramati de scandaluri sexuale (Galerie foto)

Autor: Ana Ilie
Sambata, 03 August 2013, ora 18:03
9343 citiri
Mari politicieni daramati de scandaluri sexuale (Galerie foto)

Scandalul sexual in care este implicat generalul american Colin Powell, care ar fi avut o relatie de doua decenii cu europarlamentarul roman Corina Cretu, potrivit schimbului de mesaje electronice dintre acestia, dezvaluite recent de un hacker, nu este unic, ba dimpotriva.

Daca privim doar la ultimii ani, scena internationala a fost zguduita de scandaluri sexuale in care au fost implicati mari politicieni sau personalitati recunoscute pe plan global.

La New York se desfasoara, de doi ani, asa-zisul scandal "Weinergate", in care este implicat politicianul democrat Anthony Weiner. Fost membru al Congresului, reprezentant al New York-ului, Weiner a fost nevoit sa demisioneze, in 2011, dupa ce presa a dezvaluit ca a trimis materiale sexuale explicite prin intermediul telefonului mobil.

Mai precis, Weiner, al carui nume a generat o nesfarsita serie de glume mai mult sau mai putin explicite (weiner se pronunta aproximativ la fel ca wiener - cremvurst - n.red.), a trimis catorva femei, via mobil, imagini cu... organele sale genitale. Mai mult, a postat si pe Twitter o fotografie, imbracat doar cu o pereche de boxeri gri, negand apoi mai multe zile ca i-ar apartine (foto jos).

Proaspat casatorit cu o consiliera apropiata a Secretarului de Stat de atunci, Hillary Clinton, Weiner s-a vazut nevoit sa demisioneze. Sotia, Huma Abedin, insarcinata cu primul copil al cuplului atunci, l-a iertat si au urmat cativa ani in care cuplul s-a straduit sa-si refaca mariajul. In fine, in aceasta primavara Weiner a anuntat ca a decis sa revina in politica, candidand la Primaria New York.

Nu la foarte multe zile dupa inceperea campaniei, cand un Weiner aparent spasit observa cu placere o crestere a sustinerii populare, a reiesit ca acesta a continuat sa trimita fotografii obscene unor femei, chiar dupa scandalul din 2011 si demisie. In prezent, Weiner continua sa candideze, cu toate ca sprijinul sau a scazut dramatic si multe voci ii cer sa se retraga din cursa. Sotia a declarat ca ramane alaturi de politicianul-exhibitionist.

Un politician care totusi s-a retras din cursa dupa ce au iesit la iveala secretele sale a fost John Edwards. Tot democrat, fost posibil candidat la prezidentiale si la un moment dat posibil vicepresedinte al lui Barack Obama, Edwards a fost acuzat initial de un tabloid ca ar avea o amanta si un copil ilegitim, in timp ce sotia sa suferea de cancer.

John Edwards catre amanta: Vom fi impreuna dupa ce sotia mea va muri de cancer

Senatorul din Carolina de Nord, in varsta de 55 de ani la acel moment, a fost incoltit de jurnalisti la iesirea dintr-un hotel din Los Angeles, unde se aflau cazati si amanta sa, Rielle Hunter, si copilul lor. Politicianul si sotia sa, Elizabeth Edwards, erau casatoriti de 32 de ani.

In 2011, Edwards a fost pus sub acuzare pentru incalcarea legii electorale pentru musamalizarea unei relatii extraconjugale, riscand 30 de ani in inchisoare si o amenda de 1,5 milioane de dolari. In cele din urma, in 2012 Departamentul de Justitie a renuntat la acuzatii. Sotia sa a murit.

Pe Silvio Berlusconi, odinioara premier al Italiei si mogul media, nu o femeie l-a dus la pierzanie, ci mai multe. In luna iunie, Berlusconi a fost condamnat la sapte ani de inchisoare in prima instanta in procesul "Rubygate", in care este acuzat de trafic de influenta si relatii intime cu o prostituata minora. Berlusconi a contestat insa aceasta sentinta.

Silvio Berlusconi, condamnat definitiv la inchisoare

Joi, Berlusconi a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare pentru evaziune fiscala, in dosarul Mediaset.

Procurorii italieni au cerut inchisoarea pentru Il Cavaliere pentru "Rubygate", pe motiv ca acesta a avut relatii intime cu o prostituata minora, Karima el Mahroug, Ruby Rubacuori (Ruby fura-inimi), in cadrul petrecerilor organizate la vila sa.

Evenimentul avea trei faze: prima era cina, urmata de o repriza de dans intitulata "bunga bunga", in care femeile dansau goale, dar cu masti pe fata si dadeau un show erotic, iar a treia parte consta in alegerea unei fete cu care Berlusconi facea sex.

"Nu va suparati, va invit sa luati un plic in care sunt patru bancnote de cate 500 de euro", le spunea Berlusconi tinerelor invitate sa faca sex cu el. In tot acest timp, Berlusconi era casatorit. Sotia sa a divortat ulterior.

In America, dar de aceasta data nu un poltician, ci tocmai directorul CIA, David Petraeus, s-a vazut nevoit sa demisioneze dupa ce FBI-ul a descoperit, in cadrul unei anchete, ca are o relatie extra-conjugala cu biografa sa, Paula Broadwell.

Scandal sexual la CIA: Identitatea femeii hartuite de amanta lui Petraeus, dezvaluita

Scandalul nu este insa deloc simplu: FBI a descoperit dovezi despre existenta relatiei dintre Petraeus si Broadwell dupa ce aceasta din urma a trimis mesaje de hartuire unei femei, Jill Kelley, pe care o considera a fi prea apropiata de Petraeus. Kelley s-a plans FBI-ului in urma cu cateva luni, ceea ce a dus la ancheta, descoperirea relatiei extraconjugale si, in cele din urma, demisia lui Petraeus.

Petraeus a fi dezvaluit ca aventura cu Broadwell a inceput dupa numirea sa in fruntea CIA in 2011 si a durat patru luni, dupa care nu s-a mai intalnit cu aceasta. Petraeus, casatorit cu doi copii, a demisionat la scurt timp. Sotia sa l-a iertat.

Nu la fel de mult noroc a avut insa Dominique Strauss Kahn, odinioara sef al FMI si posibil candidat la prezidentiale in Franta, binecunoscut fustangiu. Pe el, sotia l-a parasit nu dupa numeroasele aventuri extraconjugale si prima acuzatie de viol, ci dupa ce au iesit la iveala tot mai multe femei agresate sexual de politicianul francez.

Dominique Strauss-Kahn a fost arestat (Video)

Caderea lui DSK a avut mai multe etape. Totul a inceput in primavara anului trecut, cand camerista Nafissatou Diallo a sunat la politie, dupa ce a fost agresata de Dominique Strauss-Kahn. Acesta a fost prompt arestat de politia americana si examinarea medicala a menajerei a relevat ca ranile suferite de aceasta sunt cauzate de o agresiune sexuala.

Ulterior, procesul penal a cazut, deoarece avocatii apararii au decis ca femeia nu era un martor credibil, intrucat ar fi mintit in urma cu ceva ani in dosarul de inigrare din Ghana in SUA. Menajera a obtinut insa o intelegere de cateva milioane de dolari in afara tribunalului.

Pana aici, DSK a fost sustinut de sotia sa, jurnalista Anne Sinclair. A divortat insa dupa ce, in Franta, politicianul a fost acuzat de o scriitoare ca a incercat sa o violeze si a fost deschis si un alt dosar penal impotriva sa, din care reiesea ca acesta se face vinovat de "proxenetism in stare agravata si constituire de grup organizat".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#politicieni scandaluri sexuale, #scandal sexual Weiner, #scandal sexual Petraeus, #scandal sexual Powell , #diplomatie