Calatoresti cu avionul? Care sunt riscurile infectarii cu Ebola

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 23:10
5687 citiri
Calatoresti cu avionul? Care sunt riscurile infectarii cu Ebola
Foto: CNN

Suzanne Donovan, specialist in tratarea Ebola, a vorbit despre posibilitatea contractarii virusul intr-un avion la bordul caruia s-ar afla persoane care prezinta simptomele bolii.

Intoarsa de curand din Sierra Leone, unde a oferit ingrijire victimelor care sufera de Ebola, ea a mentionat ca pasagerii curselor aeriene nu ar trebui sa se teama de zborul cu avionul, in acest context, riscul contractarii bolii fiind redus.

"Pot intelege ingrijorarea cu privire la pasagerii care au fost expusi, dar aceasta boala se transmite doar prin contact direct cu fluidele corporale", a declarat medicul pentru CNN, citat de 22 WWLP.

In plus, intrebata ce se intampla dupa atingerea unui obiect pe care au ajuns lichidele corporale ale unei persoane infectate, ea a afirmat ca exista un risc mai mare de a fi implicat intr-un accident de masina in drum spre aeroport decat acela de a contracta Ebola intr-o astfel de situatie ipotetica.

Ebola face din orice zbor o provocare: 9 moduri in care pasagerii se comporta in avion

Luand in calcul si cel mai negru scenariu potrivit caruia, o persoana infectata, care prezinta toate simptomele virusului, se afla la bordul avionului si se aseaza langa un alt pasager sanatos, Donovan a declarat ca, si in aceasta situatie, riscul de contracta boala ramane tot foarte scazut.

De asemenea, ea a explicat ca Ebola este foarte susceptibila in fata agentilor de curatare, asa ca si simpla spalare a mainilor cu apa si sapun este suficienta pentru a ucide virusul.

Ebola nu este un virus care sa se transmita pe calea aerului, asa ca riscul de a-l contracta de la cineva care stranuta sau tuseste este foarte mic.

De cealalta parte, responsabilii ONU, au vorbit despre posibilitatea ca virusul sa sufere mutatii si sa devina transmisibil pe calea aerului.

"Acest lucru ar schimba regulile jocului", a afirmat Donovan, precizand ca in acest context Ebola s-ar putea transmite asemenea gripei.

Cu toate acestea insa, in situatia prezenta, pasagerii curselor aeriene pot calatori in continuare cu avionul, fara sa se teama de riscul contractarii bolii.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#contractare Ebola avion, #risc Ebola avion, #pasageri Ebola zbor aerian , #Ebola