Cele mai necrutatoare pandemii din istoria lumii (Video)

Luni, 11 August 2014, ora 22:28
7775 citiri
Cele mai necrutatoare pandemii din istoria lumii (Video)
Foto: The Guardian

Alerta provocata in prezent de virusul Ebola, cu 1.779 de cazuri confirmate, a atras atentia intregii lumi. Daca epidemia actuala este socanta si ingrijoratoare, lumea a cunoscut de-a lungul istoriei cazuri mult mai grave ale unor pandemii care au provocat milioane de victime.

Cele mai necrutatoare pandemii din istoria omenirii au fost prezentate de Discovery News si preluate de Huffington Post.

Astfel, variola este boala provocata de unul dintre cei mai vechi virusi cunoscuti, care a aparut mai intai in jurul anului 400 i.Hr., dar a schimbat cursul istoriei in secolul al XVI-lea, cand a ucis o treime din populatia Americii de Sud si Centrale.

E oficial: Romanul intors din Nigeria are malarie, nu Ebola

In secolul al XVIII-lea ea a ucis 60 de milioane de europeni, iar in secolul al XX-lea a omorat 300-500 de milioane de oameni.

Virusul a omorat de mai multe ori in timp, existand numeroase focare de-a lungul istoriei, dar, din fericire, variola a devenit prima boala care a fost eradicata complet.

Omenirea a reusit sa supravietuiasca ciumei bubonice si gripei spaniole, dar lumea lupta inca cu alte boli, precum malaria si SIDA.

Ciuma a facut ravagii in secolul al XIV-lea, ea a aparut in China si India, inainte de a ajunge in Europa si a ucis intre 75 si 200 de milioane de oameni, aproape jumatate din Europa.

Gripa spaniola de la inceputul secolului al XX-leab a infectat 1 miliard de oameni, jumatate din populatia lumii.

Epidemia de Ebola: Care a fost "pacientul zero" de la care a inceput totul

Malaria infecteaza anual aproximativ 200 de milioane de oameni din intrega lume si 2 milioane dintre ei mor.

Pericolul Ebola: Harta unei pandemii globale si cati oameni ar fi afectati in Romania

Boala HIV/SIDA, care a aparut in anii '80, se transmite pe cale sexuala. Boala a omorat 36 de milioane de oameni, iar medicii nu au gasit inca un vaccin impotriva ei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#cele mai necrutatoare pandemii, #pandemii mortale istoria lumii, #pandemii variola ciuma gripa, #pandemii malarie SIDA Ebola , #Ebola
Comentarii
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5
Intr-adevar grave.Dar pe primul loc e totusi pr0stia....
Poza StefanIntaiulSiCelMare
StefanIntaiulSiCelMare
rank 2