Ebola: Cum s-a schimbat radical viata oamenilor din cauza maladiei necrutatoare

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 11:36
2643 citiri
Ebola: Cum s-a schimbat radical viata oamenilor din cauza maladiei necrutatoare
Foto: The Independent

Ebola continua sa se extinda pe intreg continentul african, creand panica in randul locuitorilor. In Sierra Leone, virusul s-a raspandit si in mediul urban, afectand capitala aglomerata Freetown, unde au fost luate masuri guvernamentale pentru a limita contactul dintre locuitori.

Primul caz de Ebola din Sierra Leone a aparut la sfarsitul lui mai. O luna mai tarziu, in tara au fost descoperite 158 de cazuri, iar la finalul lunii iulie, statul african se confrunta deja cu 533 de persoane infectate, scrie The Independent.

Pentru a evita contractarea virusului, guvernul a adoptat legi pentru a limita contactul, modificand ritmul zilnic al orasului. In microbuzele aglomerate, stau acum doar cate patru persoane pe un rand, taxiurile motociclete "Okara" au fost interzise noaptea, iar bancile si-au modificat programul pentru ca oamenii sa nu mai petreaca la fel de mult timp pe holurile aglomerate.

Epidemia de Ebola: Inca o tara europeana are un caz suspect

Chiar si adunarile publice au fost interzise, iar cele mai populare cluburi de noapte sunt pustii.

Foarte multi au ales sa paraseasca orasul, dar si acest lucru a devenit dificil pentru ca tot mai multe companii aeriane si-au anulat zborurile catre Aeroportul International Lungi.

Si spitalele sunt pustii. De teama de a nu contracta Ebola, oamenii evita sa ceara ajutor medical autorizat. Familia unei femei de 32 de ani a cerut ca aceasta sa fie externata pentru a putea fi tratata acasa de un vraci. In cele din urma, intreaga familie a murit din cauza virusului.

Spitalul de pediatrie Ola During a fost nevoit sa-si inchida portile, dupa ce un baietel de patru ani a murit din cauza virusului. 30 de membri ai personalului medical se afla acum in carantina, iar timp de 21 de zile vor fi tinuti sub observatie. De teama, restul personalului a refuzat sa se mai intoarca la lucru.

Cea mai grava epidemie de Ebola de pana acum a afectat state africane precum: Guinea, Liberia si Sierra Leone, unde au fost raportate peste 3.000 de cazuri, dintre care 240 de bolnavi sunt membri ai personalului medical.

Saptamana trecuta, OMS a avertizat ca numarul celor infectati in vestul Africii poate ajunge la 20.000.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ebola orase aglomerate, #orase africane Ebola, #panica virusul Ebola , #Ebola