Ebola face din orice zbor o provocare: 9 moduri in care pasagerii se comporta in avion

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 21:33
6309 citiri
Ebola face din orice zbor o provocare: 9 moduri in care pasagerii se comporta in avion
Foto: ktla.com

In timp ce panica privind Ebola zboara mai rapid decat un Boeing 787, calatorii inchisi in carcasele de metal la 13.000 de metri deasupra Pamantului incep sa se imparta in categorii de tematori. Cu alte cuvinte, iti anulezi plecarea, iti pui in bagaj servetele antibacteriene sau mergi pur si simplu inainte?

CNN a gasit pana acum 9 categorii de calatori, toti hotarati sa ajunga la destinatie sanatosi. Din care categorie faci parte tu?

1. Provocatorul

Ebola a devenit noua "bomba" in lumea zborului. E un cuvant pe care nu vrei sa-l auzi in cabina daca nu cumva vrei sa fi scos din avion, testat pentru prezenta bolii pe care nu o ai si probabil arestat. Unii calatori insa cocheteaza cu ideea.

2. Calatorul bine pregatit

Acest gen de calator are o masca faciala, manusi si probabil inca un set de haine pentru a se schimba la destinatie. Toata lumea ii poate admira infatisarea.

Epidemia de Ebola: Primul caz de transmitere a bolii in SUA

3. Conspirationistul

Calatorul paranoic crede ca Ebola este cea mai noua forma de terorism impotriva lumii occidentale. Poate ca are dreptate. Dar credeti ca un terorist nu ar alege un virus care se transmite mai usor, poate prin aer, in loc de fluide corporale?

4. Calatorul priceput la sfaturi medicale

Acest pasager e genul care citeste site-ul Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, alte site-uri cu tematica medicala si acum stie toate problemele pe care le au protocoalele impuse de guverne si care sunt menite sa impiedice raspandirea Ebola. Si ar putea avea dreptate, ceea ce se adauga propriei noastre viziuni paranoice.

5. Partizanul politic

Orice se intampla cu Ebola este vina presedintelui Barack Obama, spun acesti oameni, pentru ca nu inchide granitele. Sau este vina republicanilor pentru ca nu au dat suficienti bani institutiilor guvernamentale care au legatura cu sanatatea publica pentru a gasi la timp un vaccin bun pentru Ebola.

6. Fatalistul

In timp ce multi voluntari lupta cu Ebola pe linia frontului, anumiti calatori nu vad decat dovezile unei lupte fara rezultat impotriva bolii. Cand cineva vomita de la raul de avion, de fapt... e Ebola!

7. Glumetul

Acest gen de persoana este foarte amuzant, dar la sol, nu in aer. De exemplu un tip care a scris pe Twitter urmatoarea observatie: "Am crezut ca am Ebola azi, in avion. De fapt, oamenii duhneau si ma simteam rau din cauza asta".

8. Calatorul rational

Acest calator rezonabil, rational, a cautat toate informatiile stiintifice pentru a raspunde oricaror intrebari.

9. Profesorul de geografie

Anumiti calatori folosesc cunostintele lor despre Africa pentru a impartasi tuturor ca a) trei tari din Africa de Vest sunt afectate de o epidemie grava de Ebola; b)Africa este un continent foarte mare, ceea ce inseamna ca c) pasagerii care vin din Africa de Sud nu ajung neaparat in Africa de Vest, pentru ca distanta dintre Monrovia, capitala Liberei, si Cape Town din Africa de Sud e mai mare decat distanta dintre Los Angeles si New York.

Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
#Ebola temeri avioane calatori, #Ebola categorii calatori avion, #Ebola pasageri frica categorii , #Ebola