Ebola in Romania? Barbat suspect a fi infectat, adus la Bucuresti (Video)

Duminica, 10 August 2014, ora 13:59
20818 citiri
Ebola in Romania? Barbat suspect a fi infectat, adus la Bucuresti (Video)
Foto: Arhiva

Un barbat de 51 de ani din Prahova, recent intors din Nigeria, unde munceste de mai multi ani, este suspect de Ebola.

Duminica dimineata, barbatul, care s-a intors din Nigeria in 25 iulie, s-a prezentat la Spitalul de Boli Infectioase din Ploiesti, dupa care a fost trimis pentru diagnostic la Institutul Matei Bals din Capitala, unde a ajuns in jurul orei 14:00.

Acesta s-a prezentat cu simptome precum dureri, febra, diaree, deshidratare, dar si greata, varsaturi si ameteli, a declarat la Romania TV Alexandru Baloi, managerul spitalui din Ploiesti unde barbatul s-a prezentat.

Ce trebuie sa stim despre Ebola, flagelul de temut care ameninta omenirea

Baloi a declarat ca barbatul este suspect de o boala infectioasa precum Ebola, malarie sau febra tifoida. Familia sa deja a fost izolata.

In schimb, reprezentantii Institutului Matei Bals sustin ca nu este luata in calcul o infectie cu Ebola.

"Nu avem motive sa luam in calcul o infectie cu Ebola. Practic luam in calcul alte patologii - malarie hemoragica etc., care nu au nicio legatura cu Ebola. (...) Este vorba de patru tari din Africa. Nigeria nu a reclamat niciun caz de transmitere interumana pe teritoriul sau", a declarat, la B1 Tv, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului de Boli Infectioase Matei Bals.

Conform Romania TV, barbatul, agajat al unei companii ce activeaza in industria petrolului, a plecat cu familia la mare, in Vama Veche, imediat ce a revenit in tara.

Ministerul Sanatatii a avertizat recent ca persoanele care se intorc din tarile in care Ebola este prezenta si care dezvolta simptome cum ar fi febra, cefalee, diaree sau stare generala alterata dupa trei saptamani de la calatorie trebuie sa se adreseze doctorul si sa mentioneze calatoria recenta pentru a atentiona autoritatile medicale.

Cu toate acestea, in comunicatul Ministerului Sanatatii se preciza ca "au fost luate masurile necesare pentru gestionarea aspectelor legate de ridicarea nivelului de alerta fata de imbolnavirile cu virusul Ebola", dar ca "probabilitatea aparitiei infectiei de febra hemoragica de tip Ebola pe teritoriul Romaniei este scazuta".

Ebola in Europa

Ingrijorarile au inceput sa creasca saptamana aceasta cand mai multe cazuri de Ebola au fost raportate in tari europene.

Autoritatile din Grecia au anuntat, vineri, ca fac investigatii dupa ce un bolnav a acuzat simptome similare cu cele ale virusului Ebola.

Panica Ebola Al doilea caz de pacient infectat in Europa?

Este vorba despre un arhitect grec, care a facut recent o vizita in Nigeria.

Totodata, un preot spaniol in varsta de 75 de ani, infectat cu virusul Ebola in Africa de Vest, a fost repatriat joi in Spania, fiind astfel primul pacient infectat cu Ebola care a ajuns in Europa.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat, vineri, ca epidemia de Ebola din vestul Africii este o urgenta internationala de sanatate publica, ce necesita un raspuns extraordinar pentru a fi impiedicata sa se extinda.

OMS: Epidemia de Ebola, urgenta internationala de sanatate publica

Pana acum, aproape 1.000 de oameni au murit de Ebola in Africa.

Politia de frontiera si spitalele, puse in garda in privinta virusului Ebola

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#roman suspect Ebola, #roman Ebola, #Romania Ebola, #Ebola Europa, #Ebola spital Matei Bals , #Ebola