Ebola, noi motive de ingrijorare: Primul deces suspect in afara Africii

Miercuri, 06 August 2014, ora 19:02
3740 citiri
Ebola, noi motive de ingrijorare: Primul deces suspect in afara Africii

Un bolnav suspect ca ar fi infestat cu virusul Ebola a murit, miercuri, in Arabia Saudita, acesta putand fi primul caz de deces provocat de aceasta boala in afara Africii.

Ministerul saudit al Sanatatii a anuntat ca un barbat care era tratat si izolat de restul pacientilor, fiind suspectat de infestare cu virusul Ebola, a murit miercuri dimineata, intr-un spital din Jeddah, scrie Daily Mail.

De asemenea, oficialitatile din Arabia Saudita au transmis ca probe biologice ale barbatului au fost recoltate si trimise unui laborator pentru a fi testate privitor la o posivile infectie cu Ebola.

Ebola se raspandeste: Suspiciuni de infestare in afara Africii

Pacientul care a murit a prezentat simptome specifice febrei hemoragice virale, ca urmare a unei calatorii intreprinse in Sierra Leone.

Ministerul saudit al Sanatatii a mai precizat ca au fost descoperite mai multe tipuri de febra virala hemoragica in regat, insa nu a fost detectat niciun caz de Ebola.

Medicii nu au putut stabili cauza starii de sanatate a barbatului, insa nu au exclus infestarea cu Ebola, avand in vedere ca a calatorit intr-o tara puternic afectata de raspandirea acestui virus, de unde s-a intors duminica noaptea.

Ebola a provocat moartea a aproape 900 de persoane in tari din Africa Centrala si de Vest - Guineea, Sierra Leone, Liberia si Nigeria.

Avertisment al OMS: Ebola se raspandeste mai repede decat poate fi controlata

Tutunul dauneaza grav sanatatii... virusului Ebola: Medicament minune pentru doi americani infectati

Deocamdata nu exista tratamente eficiente impotriva aestei boli si nici un vaccin pentru a proteja impotriva infestarii cu Ebola, virusul fiind transmis prin contact direct cu sangele sau alte fluide ale celor infestati, inclusiv cei morti.

Si autoritatile din Marea Britanie au fost in alerta, sambata dimineata, dupa ce o femeie a murit cand a ajuns in aeroportul Gatwick, insa testele care au fost efectuate acesteia nu au aratat urme ale prezentei virusului Ebola.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#deces Ebola Arabia Saudita, #Ebola afara Africii, #moarte suspecta Ebola, #caz Ebola Arabia Saudita , #Ebola