Ebola se raspandeste: Suspiciuni de infestare in afara Africii

Marti, 05 August 2014, ora 17:09
3336 citiri
Ebola se raspandeste: Suspiciuni de infestare in afara Africii

Un barbat suspect de infestare cu virusul Ebola este supus unor investigatii medicale, marti, in Arabia Saudita, dupa ce a prezentat simptome specifice febrei hemoragice virale, ca urmare a unei calatorii intreprinse in Sierra Leone.

Ministerul saudit al Sanatatii a transmis ca simptomele au aparut la barbatul in varsta de 40 de ani la un spital din orasul Jeddah, informeaza agentia Associated Press, citata de ABC News.

Pacientul se afla in stare critica si este tratat intr-un compartiment care este foarte bine izolat.

Epidemia de Ebola: Panica la Londra, dupa moartea unei femei

Ministerul saudit al Sanatatii a mai precizat ca au fost descoperite mai multe tipuri de febra virala hemoragica in regat, insa nu a fost detectat niciun caz de Ebola.

Medicii nu au putut stabili cauza starii de sanatate a barbatului, insa nu au exclus infestarea cu Ebola, avand in vedere ca a calatorit intr-o tara puternic afectata de raspandirea acestui virus, de unde s-a intors duminica noaptea.

Organizatia Mondiala a Sanatatii este institutia care a recomandat testarea unor proble biologice in vederea determinarii infestarii cu Ebola.

Avertisment al OMS: Ebola se raspandeste mai repede decat poate fi controlata

Arabia Saudita a anuntat anterior ca nu va emite vize, in acest an, pentru pelerinii care vin din tarile Africii de Vest in care au fost inregistrate decese din cauza Ebola, respectiv Sierra Leone, Liberia si Guineea.

Mai mult de 800 de oameni au murit in urma infestarii cu virusul Ebola, epidemia fiind cea mai grava de cand boala a fost descoperita, la jumatatea anilor '70.

Deocamdata nu exista tratatamente eficiente impotriva aestei boli si nici un vaccin pentru a proteja impotriva infestarii cu Ebola, virusul fiind transmis prin contact direct cu sangele sau alte fluide ale celor infestati, inclusiv cei morti.

Ebola ajunge in SUA: doi americani infectati, adusi in tara cu avionul

Si autoritatile din Marea Britanie au fost in alerta, sambata dimineata, dupa ce o femeie a murit cand a ajuns in aeroportul Gatwick, insa testele care au fost efectuate acesteia nu au aratat urme ale prezentei virusului Ebola.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ebola Arabia Saudita, #infestare Ebola, #morti Ebola Africa , #Ebola