Isteria Ebola loveste Spania: Cainele Excalibur, printre victime

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 08:32
3554 citiri
Isteria Ebola loveste Spania: Cainele Excalibur, printre victime
Foto: Facebook/ Salvemos a Excalibur

Autoritatile sanitare spaniole au ordonat marti uciderea cainelui asistentei testate pozitiv cu Ebola si spitalizata cu sotul ei la Madrid, provocand mania aparatorilor drepturilor animalelor.

Departamentul Sanatatii din comunitatea urbana Madrid a decis, pe baza unei hotarari judecatoresti, sacrificarea cainelui aflat "in strans contact cu pacienta", a anuntat departamentul intr-un comunicat, in timp ce sotul victimei a contactat deja mass-media pentru a se opune in mod public acestei posibilitati, relateaza AFP.

Potrivit datelor, "cainii pot fi purtatori de anticorpi pozitivi ai virusului Ebola", deci "pot fi purtatori ai virusului chiar fara simptome", a explicat aceasta sursa, adaugand ca animalele ar putea "elimina virusul in fluidele lor, cu un risc potential de contaminare".

"Mi s-a spus ca daca nu imi dau permisiunea, ei vor sesiza justitia pentru a veni acasa la mine cu forta si sa sacrifice cainele", a declarat Javier, sotul asistentei medicale, ziarului El Mundo, care a difuzat inregistrarea convorbirii telefonice la cerere.

UE cere explicatii Spaniei, dupa ce o asistenta s-a infectat cu Ebola la Madrid

Javier a explicat ca Excalibur, un caine de talie mare, este izolat la domiciliu cu mancare si apa si ca el isi poate face nevoile pe terasa.

El a adaugat ca initial i s-a propus sa-l duca intr-o clinica, o optiune ce pare sa fi fost respinsa.

Vecinii bolnavului de Ebola din SUA nu mai sunt serviti in restaurante

Decizia a provocat o polemica pe retelele sociale cu un hashtag #SalvemosAExcalibur, "sa-l salvam pe Excalibur".

Miscarea pentru drepturile animalelor Pacma a cerut sa se renunte la sacrificarea animalului pentru ca niciun caz in lume de transmitere a virusului intre animale si oameni nu a fost diagnosticat.

Isteria Ebola cuprinde Spania: Inca trei persoane suspecte

El va trebui "sa fie diagnosticat si plasat in carantina, si tratat daca este necesar", a spus Javier Moreno, vorbind in numele acestei miscari, in timp ce o petitie circula de asemenea pe Internet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Ebola Spania caine pacienta, #salvam Excalibur Spania Ebola, #asistenta Ebola Madrid , #Ebola