OMS avertizeaza: Ebola ar putea afecta peste 20.000 de oameni

Vineri, 29 August 2014, ora 15:47
1954 citiri
OMS avertizeaza: Ebola ar putea afecta peste 20.000 de oameni
Foto: rt.com

Epidemia de Ebola din Africa de Vest ar putea afecta peste 20.000 de oameni, imprastiindu-se in mult mai multe tari, a avertizat Organizatia Mondiala de Sanatate (OMS). Combaterea virusului presupune un efort international si o investitie de aproape jumatate de miliard de dolari.

Pana in prezent, 3.069 de cazuri de Ebola au fost raportate, dar OMS a declarat ca numarul poate fi deja de patru ori mai mare, scrie Reuters.

"Aceasta nu este o chestiune care tine de Africa de Vest sau de Africa, ci este o problema de sanatate la nivel mondial", a declarat Bruce Aylward, asistentul directorului general al OMS.

Cu o rata a deceselor de 52%, la 26 august, cifrele aratau 1.552 de morti. Acest numar nu include insa si cele 13 decese din acest weekend din Republica Democrata Congo, unde a fost identificat un focar de Ebola separat, fiind o tulpina diferita a virusului.

Ebola loveste puternic in economia Africii

OMS a vorbit despre lansarea unui plan strategic pentru combaterea epidemiei, in valoare de 490 de milioane de dolari, dar care in termen de noua luni, ar putea stopa raspandirea virusului.

Potrivit lui Aylward, combaterea epidemiei presupune un personal alcatuit din mii de oameni, precum si 750 de experti internationali.

"Este o operatiune mare. Vorbim de peste 12.000 de oameni care opereaza in diferite zone geografice si in conditii de mare risc. Este o operatiune costisitoare", a declarat el.

In aceasta luna, OMS a clasificat epidemia de Ebola ca fiind o urgenta de sanatate publica la nivel mondial. Ingrijorarile ca focarul s-ar putea raspandi si in afara Africii de Vest, au determinat administrarea unor medicamente care nu au fost inca testate.

Virusul a ucis deja un numar mare din cadrul personalului medical si inca se raspandeste in diferite zone, potrivit OMS. Circa 40% dintre cazuri s-au intamplat numai in ultimele 21 de zile, arata statisticile.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Epidemie de ebola OMS Ebola victime, #statistici victime Ebola , #Ebola