Personalul spitalului unde e tratata infirmiera bolnava de Ebola da bir cu fugitii

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 21:32
3419 citiri
Personalul spitalului unde e tratata infirmiera bolnava de Ebola da bir cu fugitii
Foto: The Guardian

Spitalul Carlos III din Madrid se chinuie sa gaseasca personal suplimentar dupa ce o parte din angajati, ingrijorati de lipsa masurilor de siguranta, refuza sa se ocupe de cazurile de Ebola.

Paisprezece angajati sunt in carantina, inclusiv patru infirmieri care au tratat-o pe infirmiera Teresa Romero Ramos, infectatat dupa ce a tratat de un pacient cu Ebola repatriat din Sierra Leone. Sapte persoane, inclusiv doua coafeze la care a fost Romero inainte sa fie diagnosticata cu Ebola au venit joi seara la spital pentru a fi duse intr-o unitate de izolare, scrie The Guardian.

Pana acum, niciunul nu a fost diagnosticat pozitiv la testele de prezenta a virusului in afara de Romero, a carei situatie a fost descrisa de spital ca fiind "serioasa, dar stabila". Tratamentul ei include injectii cu anticorpi extrasi din sangele unor supravietuitori ai Ebola.

Desi cifrele nu au fost facute publice, Elvira Gonzalez, din partea sindicatului infirmierelor, spune ca teama de Ebola a determinat multi membri ai personalului sa refuze sa trateze anumiti pacienti, in timp ce altii au demisionat.

Un infirmier a declarat ziarului El Pais, sub protectia anonimatului, ca multi angajati produc tot felul de scuze ca sa nu munceasca. "Spun ca au menstruatie, ca le e rau, ca sunt claustrofobice. Oamenii sunt stresati si nu pot lucra asa, fiind stresati", a spus acesta.

Altii se ingrijoreaza pentru ca sunt marginalizati brusc de societate. "Copiii lor nu mai sunt invitati la aniversarea colegilor lor, prietenii lor isi anuleaza vacantele planuite impreuna. Au devenit 'infirmierii Ebola' si asta nu e corect", spune el.

Spitalul nu a obligat personalul sa lucreze, spune Gonzalez. "Exista intrebari privind protectia oferita de costumele speciale, daca protocoalele sunt adecvate. Orice angajat din Sanatate poate acuza administratia daca ar fi fortat sa lucreze in conditii inadecvate", spune Gonzalez.

Cinci romani, in pericol de a fi infectati cu Ebola in Sierra Leone

Lipsa personalului a fortat spitalul sa caute inlocuitori din randul infirmierilor someri. O infirmiera care tocmai a absolvit un curs profesional a spus ca si-a depus CV-ul la spitalul La Paz din Madrid miercuri dimineata.

La numai cateva ore ea a primit o oferta de munca la spitalul Carlos III. "Initial, nu mi-au zis nimic de Ebola", spune tanara in varsta de 25 de ani. Dupa ce a discutat oferta cu familia ei, tanara a refuzat postul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Ebola Spania personal spital, #Ebola Madrid spital infirmieri, #Ebola spital angajati refuz , #Ebola