Pierdem lupta cu Ebola: Al treilea american are necrutatorul virus

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 07:56
2679 citiri
Pierdem lupta cu Ebola: Al treilea american are necrutatorul virus

Gruparea internationala Doctori Fara Frontiere a avertizat, marti, ca lumea pierde lupta impotriva Ebola si a deplans faptul ca centrele de tratament din Africa de Vest au fost "reduse la locuri unde oamenii se duc sa moara singuri".

In Liberia, o organizatie de misionari a anuntat ca un alt medic american a fost infectat cu virusul Ebola, scrie New York Daily News.

Presedintele organizatiei Doctori Fara Frontiere, Joanne Liu, a anuntat ca gruparea este complet depasita de situatie in tarile vest-africane afectate de epidemie. Centrele de tratament sunt mai degraba centre paliative si e nevoie ca alte tari sa contribuie cu personal civil si militar specializat in dezastrele biologice, a aratat aceasta.

Directorul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Margaret Chan, avertizase ca situatia "se va inrautati inainte de a se imbunatati" si pentru asta e nevoie de un raspuns global amplu.

Al treilea misionar american infectat este un obstetrician, care nu lucra intr-un centru unde se trateaza Ebola si nici nu se stie cum a contractat virusul, desi acesta este transmis si prin fluidele vaginale. Grupul de misionari din Liberia a anuntat ca organizatia continua sa se lupte cu epidemia.

Luna trecuta, doi americani au fost evacuati in SUA pentru tratament, dupa ce au contractat Ebola in Liberia. Cei doi au primit un medicament experimental si si-au revenit.

Alerta de Ebola la Chisinau: Doua persoane in carantina pe aeroport

Epidemia de Ebola a izbucnit la inceputul anului si face ravagii mai ales in Africa de Vest. Pana in prezent, boala a ucis peste 1.500 de persoane, iar trei mii sunt contaminate cu virusul Ebola.

Cele mai multe decese din aceasta cauza s-au inregistrat in Liberia, 694. Alte tari puternic afectate sunt Guineea, cu 430 de morti, Sierra Leone, unde boala a facut 422 de victime si Nigeria, unde 6 persoane au murit ca urmare a febrei hemoragice.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ebola epidemie misionar american, #Ebola epidemie lupta , #Ebola