Un miliard de dolari pentru ca Ebola sa nu devina o "catastrofa umanitara"

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 15:55
1554 citiri
Un miliard de dolari pentru ca Ebola sa nu devina o "catastrofa umanitara"
Foto: Huffington Post

In Africa de Vest, numarul cazurilor de Ebola s-ar putea dubla la fiecare trei saptamani, potrivit Organizatiei Mondiale de Sanatate (OMS). De asemenea, este nevoie de un miliard de dolari pentru a preveni ca focarul sa nu se transforme intr-o "catastrofa umanitara".

Desi presedintele Barack Obama a trimis circa 3.000 de militari americani in regiunuile afectate pentru a lupta impotriva virusului, organizatia internationala "Medici fara Frontiere" a declarat ca acest raspuns global nu este suficient pentru rezolvarea crizei, potrivit Huffington Post.

"Reactia la Ebola continua sa scada. Oportunitatea prin care focarul se putea controla incepe sa dispara. Avem nevoie de interventia mai multor tari, de o mai mare dezvoltare si avem nevoie de asta acum", a declarat Joanne Liu, presedintele unei organizatii medicale de caritate.

Epidemia de Ebola: Obama trimite mii de soldati sa se lupte cu boala

In prezent, cifrele sunt uluitoare. Focarul a provocat 2.400 de morti in state precum Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria si Senegal.

Aproximativ 5.000 de cazuri au fost anuntate in ultimele 3 saptamani, iar oficialii au declarat ca este posibil ca alte 20.000 sa fie semnalate inainte ca focarul sa se termine.

"Colapsul acestor tari reprezinta o potentiala amenintare a securitatii globale. Daca focarul nu este oprit, sute de mii de persoane ar putea fi afectate, determinand profunde implicatii economice, politice si de securitate pentru noi toti", a declarat Obama.

Insa, nu numai Statele Unite au decis sa intervina in tarile afectate din Africa de Vest. China a promis sa trimita in Sierra Leone o echipa formata din experti de laborator, epidermiologi, doctori si asistente.

De asemenea, Marea Britanie planuieste sa construiasca in Sierra Leone o clinica destinata tratarii viruslui, iar Cuba a promis ca va trimite catre statul respectiv peste 160 de lucratori din domeniul sanatatii.

In prezent, clinicile si spitalele din Africa de Vest nu mai pot trata bolnavi din cauza lipsei de spatiu, ceea ce determina raspandirea rapida a virusului, care ucide aproximativ jumatate din cei pe care ii infecteaza.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#tratare Ebola un miliard dolari, #Ebola interventie SUA China, #virus Ebola raspandire , #Ebola