Ziare.com

Premierul Turciei: Avem dovezi ca Israelul a orchestrat evenimentele din Egipt

Marti, 20 August 2013, ora 20:21

   

Premierul Turciei: Avem dovezi ca Israelul a orchestrat evenimentele din Egipt
Premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat ca tara sa a obtinut mai multe dovezi care confirma faptul ca "Israelul a orchestrat lovitura militara prin care Mohammed Morsi a fost inlaturat de la conducerea Egiptului".

"Acum Occidentul incepe sa ne spuna ca democratia nu este reprezentata de urna de vot, insa noi stim ca democratia inseamna ca oamenii sa isi aleaga singuri conducatorii.

Uitati-va la ceea ce se intampla in Egipt, iar daca va intrebati cine sta in spatele acestor evenimente noi stim raspunsul, iar raspunsul este Israel. Avem dovezi, suntem siguri de acest fapt", a declarat Erdogan in timpul unei sedinte a partidului de guvernamant, relateaza Hurriyet.

Regimul de la Ankara a fost unul dintre cei mai puternici sustinatori ai Fratilor Musulmani in Egipt si Tunisia, Turcia incercand in acest fel sa profite de evenimentele din cadrul Primaverii Arabe pentru a-si consolida statura de lider regional al Orientului Mijlociu.

In acest sens, demiterea lui Morsi de catre armata egipteana este privita ca un esec de guvernul turc, care catalogheaza evenimentele petrecute in Egipt drept o lovitura de stat si a devenit un critic al statelor occidentale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2199 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
23 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Absolut corect! Romania e o dovada vie!

Basescu a fost demis de popor si femeile Hilary si Merkel au venit si l-au reinscaunat!
Basescu apara interesele straine in Romania nu interesele romanilor!
Planul globalizarii e tot mai aproape, democratzia e o vorba goala, guvernul mondial e pe cale sa preia controlul total asupra vietzilor noastre!

 

 

Cum se numește....ceea ce sa intimplat in Egipt ?

- Un popor i-și alege prin vot conducătorii. Așa a procedat și Egiptu.
- Președintele ales este debarcat de armată. Așa sa procedat in Egipt.
- A fost pus vice președinte interimar ....Baradei de către cine ?
Dacă intr-o democrație se petrece așa ceva...se chiamă...Lovitură de Stat Militară. A-ți auzit voi pe americani sau UE să spună așa ceva ?
Nu ! Ei chipurile pling moa.rtea a peste 1000 de civili in două săptămini . Erdogan a ințeles in sfirșit cine ia stirnit pe turci in piața Tahir. Și acum o spune cu subiect și predicat.Care vor fi consecințele ?
1. Turcia nu va mai fi un membru de nădejde in NATO
2. Erdogan va intoarce foaia și in ce privește Siria.Va bloca orice transfer de armament spre așazișii "rebeli" peste granițile Turciei.
3. Va reconsidera oferta lui Putin de neutralitate și va bloca trecerea navelor de război străine prin Bosfor. Conform convenției maritime Turcia nu trebuie să justifice o astfel de acțiune. Doar Marina Militară a țărilor riverane Mării Negre sunt exceptate și au acest drept fără ca Turcia să se opună. Așadar.....NATO și USA nu vor mai putea trece Bosforu fără să ceară aprobare turcească.
Stau și mă uit cum invirt diplomații convențiile,legile și Democrația.
Vă mai amintiți cum ne-a tratat UE și USA la suspendarea Președintelui ? Lozinca ...Lovitură de Stat a fost cuvint de ordine.
Acum.....cind militarii au preluat puterea și trag direct in mulțime ucigind peste 1000 de oameni și schilodind alte 2-3000.....nu se scoate un cuvint despre Lovitură de Stat.
Ipocrizia occidentală cu nemții,francezii și englejii in frunte....poate să ne facă mult rău și in viitor. Chestia cu Tokeș și Jobbik a fost clocită și acceptată in cancelariile de la Bon și aprobată de Baroso & The Gang. Cum de sa trezit Băsescu din mahmureala Pălincarilor de la Budapesta....nu știu,dar APROB ! E poate a doua sa-u a treia acțiune a Marinarului pe care nu numai că o aprob....dar il și felicit.
Rominia se află de mult timp sub această amenințare de rupere in bucăți cu toate că Traian a incercat să impace și varza și capra. Sa aliniat Ocultei pentru protecție personală,dar se pare că a ințeles că dacă Romania se rupe.....el și Ponta vor fi arătați cu degetu,răminind in Istorie ca cel ce ne-a vindut. Nu a intins mina rușilor atunci cind Putin a intins-o pe a lui Romaniei. Dacă a-ți uitat....deschide-ți acest Linck : http://youtu.be/5JUWIpluCEc

 

 

Face spume Erdogan

Are probleme grave in propria ograda, asa ca a scos cartea cu jokerul (Israelul) din maneca.

 

 

Ar fi minunat pentru Israel

daca ar putea controla conducerea armatei egiptene. Ma tem insa ca islamistul Erdogan bate campii ca de obicei, intoxicat cu informatii false de catre ursi. Cu asa un dobicot in frunte, nu m-ar mira ca Putin sa reuseasca intr-o zi subrezirea pozitiei Turciei in NATO. Ca urmare, foarte curand trebuie sa ne asteptam ca Erdogan sa fie maturat de la putere. A trecut deja linia rosie.

 

 

Desigur.

Ar fi mai bine ca guvernul urs sa preia controlul vietilor noastre, nu? Si mai terminati cu intoxicarile astea muscalesti cu guvernul mondial! Care mondial, ca doar Rusia continua sa se intinda ca o bale ga peste jumatate din glob. Nu aveti nicio harta administrativa a lumii prin casa ca sa vedeti si dvs realitatea? Aici nu este vorba de Basescu, nu pricepeti ca fara americani disparem ca stat?

 

 

@Kronstadter: 'asa zisele "teritorii ocupate"'...

Diagnosticul tau, in schimb, n-arata bine de loc. Cauta-te! Cauta-te de rasism cronic, in primul rand. Pe urma de ura congenitala fata de orice reprezentant al oricarei alte religii, sau ura impotriva oricarei persoane care nu impartaseste vederile tale.

 

 

Dar ce, in Rusia l-a ales poporul pe Putin?

Nu KGB-ul? Acolo este popor suveran si democratie?

 

 

Dezinformare

Erdogan si domnia ta e posibil sa impartasiti acelasi diagnostic, desi antisemitismul lui e calculat si cu scopul clar de a-si salva cariera politica in carpe. Cu tine e mai grav pentru ca esti convins de aberatiile conspirationiste-iudeo-americano-EU-iste.
Pentru postarea asta eu primesc 300 de shekeli. Ha ha! Si o sticla de vin Psagot din asa zisele "teritorii ocupate" !

 

 

Daca-i dau voie americanii sa le arate. Ceea ce ma-ndoiesc!

In special pentru faptul ca totul e orchestrat la Washington (e adevarat cu mare influenta de la Tel-Aviv, via AIPAC)

 

 

Felcere !

Ia-te de mănă cu al de Kronstadter,Nexx777,Soagăr,Vertolet ( helicopterilă) și cintați imnu Statului Izrael,cel al Ungariei și in viitor al țării in care vă ve-ți refugia....Botswana sau Liberia la alegere ! Asta pentru că militați pentru distrugerea Rominiei !

 

 

Și in Romania nici măcar nu la ales !

L-au respins 7.4 meleoane de romini și alte meleoane de unguri s-au făcut că plouă. Cu aceleași Servicii ca și FSB-ul...nu a fost de ajuns,au trebuit să vină Oculta cu al de Barosso și trimișii lui Obama ca să ne impună "Democrația" lor concepută pentru țările amărite din fostu Lagăr Comunist. Dar matali incă nu ai aflat că nu se mai cheamă KGB ! Foștii securiști renegați și fugiți pe unde au văzut cu ochii după 89,au revenit la vechile practici cu Băse ca Strateg și Șef de Gang.

 

 

Grob !

Orice Ciumpalac care are 11 clase și nu a căzut la istorie și geografie a ințeles cine a iscat așazisa Primăvară Arabă,cine a creat debandada din Siria și cine are de profitat dacă lumea arabă se omo.ară intre ei !
Erdogan nu are nevoie de dovezi....ele sunt vizibile cu ochiul liber.
Nu uitați.....dacă se va ajunge la un conflict militar intre Ungaria și Romania......nu vom avea nici un stat care să fie de partea noastră. NATO se va implica pentru susținerea Ungariei și Russia nu va reacționa nici pro și nici contra,lăsindu-ne singuri cu pro.stia noastră. Și asta datorită unor capete inferbintate care au rămas cu reflexu Gărzii de Fer !

 

 

"sa fie maturat de la putere?"

adica, sa nu mai castige urmatoarele alegeri? ori sa il "mature" altii si sa confirme ce spune?

 

 

mda, daca s-a apucat sa o spuna in gura mare,

ori "il matura" si stie ca nu mai are nici o sansa, ori intoarce foaia!din cate stiu, acolo jocurile sunt facute,. miscarile astea de prin parcuri, sunt de ochii lumii, asa ca, ma tem ca il matura!

 

 

Ar fi interesant

Sa vedem cu ce dovezi iese......

 

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor