Copil de nici 4 ani, condamnat la inchisoare pe viata: Autoritatile spun ca a fost o greseala

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 10:38
3189 citiri
Copil de nici 4 ani, condamnat la inchisoare pe viata: Autoritatile spun ca a fost o greseala
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatile egiptene au recunoscut ca au facut o greseala cand l-au condamnat la inchisoare pe viata, saptamana trecuta, pe un baietel in varsta de doar trei ani si jumatate.

Avocatul le-a spus insistent judecatorilor ca baiatul avea putin peste un an cand ar fi comis crimele de care e acuzat. Ar fi trebuit sa fie cel mai puternic alibi, scrie New York Times.

Insa asta nu a oprit un tribunal militar din Egipt sa il condamne la inchisoare pe viata pe copilul in varsta acum de trei ani si jumatate, pentru uciderea a trei oameni, posesie de arme si bombe, blocarea unui drum cu anvelope in flacari si tentativa de distrugere a cladirilor guvernamentale.

Copil de 4 ani, condamnat la inchisoare pe viata. Ar fi comis crime cand avea doi ani

Verdictul a venit saptamana trecuta, intr-un proces colectiv in care erau judecate 107 persoane suspectate ca fiind membre ale Fratiei Musulmane, interzise prin lege in Egipt.

Inculpatii erau judecati pentru participarea la proteste violente, ciocniri cu fortele de ordine si atacuri asupra Politiei din Egipt, dupa ce armata l-a inlaturat de la putere pe presedintele islamist Mohamed Morsi, in 2013. De atunci, sute de oameni au fost executati, iar mii condamnati la inchisoare.

Dupa ce sentinta primita de copilul pe nume Ahmed Mansour Qorani Sharara a starnit revolta in intreaga lume, judecatorii militari au declarat ca a fost vorba despre un caz de identitate gresita.

In realitate, autoritatile au vrut sa condamne la inchisoare un adolescent in varsta de 16 ani, care are acelasi nume. Tanarul este fugar, au precizat magistratii militari pe pagina oficiala de Facebook. Mai mult, nu se cunoaste inca motivul pentru care s-a produs aceasta incurcatura halucinanta.

Cazul micutului a atras inca o data atentia asupra sistemului judiciar disfunctional din Egipt, care din 2013 a condamnat sute de persoane la moarte sau inchisoare pe viata, in procese colective pe care grupurile pentru drepturile omului le considera indoielnice.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#copil condamnat inchisoare greseala, #copil inchisoare viata Egipt , #Egipt