Egipt: Continua vanatoarea impotriva Fratiei Musulmane - inca doi lideri arestati

Joi, 29 August 2013, ora 19:14
1249 citiri
Egipt: Continua vanatoarea impotriva Fratiei Musulmane - inca doi lideri arestati

Televiziunea egipteana de stat si autoritatile din Egipt au transmis ca politia a arestat doi lideri ai Fratiei Musulmane, inclusiv un fost parlamentar care a facut apeluri publice pentru proteste fata de noul Guvern sustinut de armata.

Oficialii au spus ca Mohammed el Beltagy si fostul ministru al Muncii Khaled al Azhari au fost arestati, joi, intr-un apartament nu departe de piramidele din Giza, noteaza agentia Associated Press, citata de Washington Post.

El Beltagy era cautat pentru acuzatii de incitare la violenta, crima si terorism. Totodata, era cauta pentru implicare intr-un atac asupra unui ofiter de politie despre care autoritatile spun ca a fost rapit de protestatari si dus intr-o sediu al Fratiei din Cairo, care a fost evacuat cu forta de politisti in urma cu doua saptamani.

Egipt: Liderii islamisti propun un armistitiu

Fiica lui El Beltagy, Asmaa, in varsta de 17 ani, a murit in timpul revoltelor, pe 14 august. Liderul Fratiei a fost urmarit de politie timp de doua zile inainte de arestare si a declarat ca daca Mohammed Morsi revine la putere, atacurile militantilor din Peninsula Sinai vor inceta.

Acestea sunt ultimele arestari ale unor lideri ai Fratiei Musulmane, care au protestat din 3 iulie, de la inlaturarea presedintelui Mohammed Morsi. Ghidul suprem al gruparii a fost arestat, saptamana trecuta.

Egipt: Liderul spiritual al Fratiei Musulmane, arestat

De asemenea, liderul spiritual al Fratiei Musulamne, Mohamed Badie, a fost arestat la Cairo, au anuntat, pe 20 august, oficialii egipteni.

Presedintele egiptean Mohammed Morsi a fost arestat la 3 iulie de armata. De atunci, sustinatorii sai organizeaza ample manifestari, inabusite cu cruzime de fortele de securitate. Se estimeaza ca peste 1000 de persoane au murit de la inceperea crizei.

Pe 21 august, fostul lider Hosni Mubarak a fost eliberat din inchisoare, dupa ce a fost condamnat la inchisoare pe viata, in anul 2012.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#lider Fratia Musulmana arestat, #arest lideri Fratia Musulmana, #Fratia Musulmana revolte Egipt , #Egipt
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5