Egipt: Liderii islamisti propun un armistitiu

Autor: Ana Ilie
Luni, 26 August 2013, ora 15:29
1176 citiri
Egipt: Liderii islamisti propun un armistitiu

Liderii a doua foste grupari militante islamiste din Egipt propun un armistitiu: islamistii vor inceta protestele de strada daca Guvernul inceteaza sa ii reprime.

Initiativa a fost anuntata de liderii miscarilor Jihadul Islamic si Gamaa Islamiya, cu scopul de a deschide dialogul intre armata si Fratia Musulmana, din care face parte presedintele arestat Mohamed Morsi, scrie AP.

Liderul Jihadului islamic, Abu Samra, a declarat, luni, ca negocierile nu au "linii rosii", cu toate ca, anterior, islamistii au insistat ca Morsi sa fie repus in functie inainte de inceperea oricaror discutii.

Protestele Fratiei Musulmane si ale sustinatorilor sai, dupa arestarea lui Morsi, la 3 iulie, de catre armata, au fost urmate de violente. Incidentele sangeroase s-au imputinat insa in ultima saptamana si multi dintre liderii Fratiei au fost arestati.

Egiptenii sunt divizati pe marginea felului in care trebuie sa arate viitorul tarii si nu se intrevede nicio solutie politica. Guvernul ia in considerare scoaterea Fratiei in afara legii.

Nici guvernele straine nu se pun de acord cum ar trebuie sa reactioneze in fata violentelor din Egipt. SUA au facut amanat ajutorul financiar acordat guvernului egiptean, iar UE a anuntat revizuirea relatiilor cu Cairo.

Generalul Abdul-Fattah el-Sisi, liderul militar al tarii, i-a condamnat public pe islamisti si a promis sa reinstaureze democratia in tara.

Islamistii spun insa ca vor protesta pana cand primul presedinte ales democratic al tarii, Mohamed Morsi, va fi repus in functie.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Egipt proteste armistitiu, #Egipt islamisti armistitiu , #Egipt
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Complicata mai e situatia politica in Egipt!