Egipt: Zeci de mii de oameni marsaluiesc pro si contra lui Morsi

Autor: Ana Ilie
Vineri, 26 Iulie 2013, ora 21:47
1518 citiri
Egipt: Zeci de mii de oameni marsaluiesc pro si contra lui Morsi

Zeci de mii de egipteni s-au strans vineri dupa-amiaza in Cairo. Unii au venit dupa ce armata i-a convocat pentru a se "lupta cu terorismul", altii pentru a-l sprijini pe presedintele arestat Mohamed Morsi.

Oamenii continuau sa vina in centrul capitalei egiptene si exista temeri ca manifestatiile vor deveni violente. Protestele pro si contra vor adanci si mai tare diviziunile politice din tara, scrie Al Jazeera.

Ministrul Apararii, Abdel Fattah el-Sisi, a convocat mircuri, intr-un discurs, manifestari pro-armata, spunand ca un mare numar de oameni va da armatei mandatul de a opri "violenta si terorismul".

Zeci de mii de oameni au raspuns apelului lui el-Sisi, atat in Piata Tahrir din Cairo cat si in orasele mari din Egipt.

In Cairo, protestele s-au desfasurat, in mare parte, pasnic, insa in Alexandria cel putin doua persoane au murit si alte 25 au fost ranite in ciocniri.

Tancurile pazesc intrarea in piata, multimea este survolata de elicoptere militare si politistii s-au amestecat intre protestatari.

Pe de alta parte, Fratia Musulmana, care il sustine pe presedintele Morsi, si aliatii sai politici au cerut organizarea de manifestatii ample in paralel. Si de partea lor s-au prezentat mii de persoane, in fata unei moschei din Nasr City si in fata Universitatii Cairo.

Anterior acestor ample manifestari, publicatiile locale au anuntat ca Morsi este retinut timp de 15 zile, cat timp procurorii ancheteaza daca a conspirat cu gruparea palestiniana Hamas pentru a efectua atacuri in timpul revolutiei din 2010 din Egipt.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Egipt proteste Cairo, #Egipt proteste violente , #Egipt