Egiptul fierbe: Fostul presedinte Morsi, arestat pentru complot cu teroristii

Vineri, 26 Iulie 2013, ora 14:28
1673 citiri
Egiptul fierbe: Fostul presedinte Morsi, arestat pentru complot cu teroristii
Foto: AFP

Autoritatile egiptene au ordonat arestarea preventiva pentru 15 zile a fostului presedinte Mohamed Morsi, care a fost inlaturat de la putere de Armata, la inceputul lunii iulie, in urma unor proteste violente.

Morsi este acuzat ca ar fi conspirat cu miscarea palestiniana terorista Hamas pentru organizarea unor acte de violenta in timpul protestelor din Egipt, a anuntat agentia de stat MENA, citata de USA Today.

Revolutie in Egipt: Presedintele Morsi, inlaturat - urmeaza anticipate (Galerie foto)

Anuntul a fost facut la o zi dupa ce au avut loc noi confruntari intre sustinatorii si contestatarii lui Mohamed Morsi, care a fost inlaturat de la putere pe 3 iulie, cand generalul Abdel Fattah Al-Sisi a decis suspendarea constitutiei si dizolvarea legislatiei in vigoare in acel moment.

De asemenea, a fost format un nou guvern, la conducerea caruia a fost numit Adly Mansour. In prezent, Egiptul se pregateste pentru noi alegeri parlamentare si prezidentiale.

Miercuri, generalul Sisi a intervenit din nou in deciziile civile, indemnandu-i pe egipteni sa iasa in strada, pentru a ajuta "Armata si Politia sa obtina un mandat pentru a infrunta violenta si terorismul".

Violentele continua in Egipt. Ciocniri masive intre militanti

Sustinatorii si contestatarii fostului presedinte Mohamed Morsi, s-au ciocnit in dimineata zilei de marti, fortele de ordine fiind nevoite sa foloseasca gaze lacrimogene pentru a dispersa multimile.

Violentele, care au avut loc langa Universitatea din Cairo, din cartierul Gizeh, s-au soldat cu moartea a sase persoane, ridicand numarul victimelor la zece persoane in numai 24 de ore, ca urmare a luptelor de strada care au avut loc si in ziua de luni, a informat Al Arabiya.

Revolutie in Egipt: Mohammed Morsi, retinut la o baza militara

De la inceputul lunii iunie pana in prezent, aproximativ 150 de persoane si-au pierdut viata in luptele de strada, tensiunea intre cele doua tabere excaladand odata cu demiterea presedintelui Morsi.

Simpatizantii fostului presedinte doresc repunerea acestuia in functie, acuzand armata ca a organizat o lovitura de stat prin demiterea lui Morsi, in timp ce opozantii vechiului regim sustin ca Morsi si-a pierdut legitimitatea de a conduce tara ca urmare a conducerii defectuase si abuzive, urmarind doar interesele Fratilor Musulmani.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Mohamed Morsi arestat, #Mohamed Morsi arestat terorism, #Morsi acuzat terorism, #Morsi terorism Hamas , #Egipt
Comentarii
Poza Lazar
Lazar
rank 5
Poza grob
grob
rank 5
Cine nu e cu noi, e terorist!