Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ministru demis: S-a laudat ca ar putea sa-l condamne la inchisoare si pe profetul Mahomed

Luni, 14 Martie 2016, ora 11:23
3411 citiri
Ministru demis: S-a laudat ca ar putea sa-l condamne la inchisoare si pe profetul Mahomed
Foto: Hepta.ro

Ministrul de Justitie al Egiptului, Ahmed al-Zind, a fost demis dupa ce s-a laudat ca l-ar incarcera chiar si pe profetul Mahomed, daca acesta din urma ar incalca legea.

Ahmed al-Zind a facut controversata declaratie, vineri, in timpul unui interviu televizat, potrivit News.ro. Desi urmatoarea replica a demnitarului a fost "Allah sa ma ierte", iar acesta si-a exprimat public scuzele a doua zi, asta nu l-a oprit pe premierul Sherif Ismail sa-l demita, transmite BBC.

"Prim-ministrul Sherif Ismail a publicat un decret pentru a-l elibera din functie pe Ahmed al-Zind", se arata intr-un comunicat al Executivului, fara a se preciza cine il va inlocui pe ministrul Justitiei, un critic vehement al Fratiei Musulmane, grupare care a contribuit la rasturnarea regimului lui Hosni Mubarak in timpul Primaverii Arabe, si a fost eliminata de la putere printr-o lovitura de stat armata in 2013.

Un blogger risca sa fie executat pentru defaimarea profetului Mahomed

Magistratii egipteni au publicat un comunicat prin care se opun demiterii lui Ahmed al-Zind de la conducerea ministerului, sustinand ca demnitarul a facut o mica scapare verbala care putea sa i se intample oricui.

"Judecatorii egipteni isi exprima regretul pentru pedepsirea in acest fel a celui care a aparat poporul egiptean, natiunea si sistemul judiciar", se arata in comunicatul transmis de magistrati.

Ahmed al-Zind, un fost judecator al Curtii de Apel, a criticat vehement miscarea islamista ce a dus la caderea regimului lui Hosni Mubarak in 2011, denuntand revoltele din timpul Primaverii Arabe, care au instaurat conducerea islamista a Fratiei Musulmane, eliminata de la putere in 2013.

De altfel, instantele de judecata din Egipt si-au facut un obicei din a-i absolvi de crime pe oficialii din era Mubarak si din a-i condamna la ani grei de inchisoare sau chiar moarte pe activistii islamisti si liberali.

Demnitarul este de asemenea un aparator al sistemului judiciar si al pozitiei de care justitia beneficiaza in stat.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#ministru Justitie Egipt demis, #ministru Ahmed al Zind, #Ahmed al Zind demis , #Egipt