Procesul lui Mubarak: Ciocniri intre manifestanti pro si contra fostului presedinte

Miercuri, 03 August 2011, ora 10:36
495 citiri
Procesul lui Mubarak: Ciocniri intre manifestanti pro si contra fostului presedinte
Foto: CNN

Mai multe persoane au fost ranite, miercuri, in Cairo, dupa ce mai multi sustinatori ai fostului presedinte egiptean s-au incaierat cu manifestantii anti-Mubarak.

Ciocnirile au izbucnit in apropierea Academiei de Politie din Cairo, locul in care Mubarak este judecat, miercuri, pentru coruptie si ordonarea uciderii protestatarilor inainte si in timpul revoltelor populare din luna februarie, relateaza BBC.

Sute de protestatari s-au adunat miercuri dimineata, inca din zori, in fata Academiei de Politie. Desi securitatea este drastica, in jurul cladirii fiind desfasurate garduri de sarma ghimpata si cladirea fiind pazita de peste o mie de politisti si jandarmi, incidentele nu au putut fi oprite.

"Sunt egiptean, nu-mi voi insulta presedintele" scrie pe pancartele pe care le flutura sustinatorii fostului lider. De cealalta parte, manifestantii anti-Mubarak il acuza ca ar fi vinovat de moartea a cel putin 800 de persoane.

"Ar trebui spanzurat", a declarat Jalal Faisal Ali, al caruit frate de 18 ani si-a pierdut viata in timpul protestelor numite "Primavara araba".

Cele doua tabere s-au insultat si au inceput sa se loveasca cu sticle si pietre. Mai multe persoane au fost ranite in confruntari si duse cu ambulanta la spital, noteaza Sky News.

Mubarak a ajuns la Cairo

Desi mai multe zvonuri acuzau starea critica a sanatatii lui Mubarak si puneau sub semnul intrebarii prezenta fostului lider la proces, avionul militar care il trasporta pe fostul presedinte a aterizat miercuri la Cairo, iar un elicopter l-a dus apoi la Academia de Politie, unde se va desfasura procesul.

El a fost luat miercuri dimineata de la spitalul din Sharm el-Sheikh intr-o ambulanta insotita de vehicule de securitate si a fost dus la aeroportul din localitate pentru a fi imbarcat la bordul unui avion militar avand echipament medical.

Fostul sef al statului egiptean s-a aflat pana miercuri in custodia politiei la spitalul international din statiunea Sharm el-Sheikh din cauza unor probleme cardiace.

Ministrul Sanatatii, Amr Helmy, a spus insa ca fostul presedinte poate face fata procesului, daca este transportat in conditii adecvate.

Avocatii fostului lider egiptean au subliniat, in iunie, ca fostul presedinte se lupta cu unele complicatii de pe urma unei operatii de cancer la stomac, suferite in 2010, dar care a fost pastrata secret pana acum.

Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak este judecat, miercuri, la Academia de Politie din Cairo.

Mubarak risca pedepasa cu moartea, find acuzat de coruptie si ordonarea uciderii protestatarilor inainte si in timpul revoltelor populare din luna februarie

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#proces mubarak egipt, #Mubarak condamnat moarte, #ciocniri manifetsanti protest mubarakc , #Egipt