Profesor universitar: Cum scapam de copiii strazii? Ii putem ucide, ca in Brazilia!

Duminica, 22 Iunie 2014, ora 16:25
10667 citiri
Profesor universitar: Cum scapam de copiii strazii? Ii putem ucide, ca in Brazilia!
Foto: The Cairo Post

Pentru a eradica flagelul copiilor strazii, guvernul egiptean ar trebui sa adopte masurile dure luate de Brazilia, de-a lungul anilor, si anume uciderea acestora, sugereaza profesorul universitar Nasar Abdullah, intr-un articol recent.

"Serviciile de securitate braziliene au folosit o solutie atroce pentru a rezolva problema copiilor strazii. Ei au lansat campanii de vanare si curatare ucigand mii dintre acestia, asa cum sunt ucisi cainii maidanezi", scrie The Cairo Post.

Abdullah, care este si profesor de filozofie la Universitatea Sohag, a scris aceste idei intr-un editorial din ziarul Al Masry Al Youm, vineri.

Intr-adevar, aproape 2.000 de copii ai strazii din Brazilia sunt ucisi in fiecare an de politie, potrivit unor date furnizate de Amnesty International in 2013.

Politia braziliana a ucis 11.000 de suspecti, in 6 ani

Abdullah vorbeste in articolul sau despre pericolele reprezentate de rata inalta a criminalitatii, de furturi si violurile provocate de numarul mare de copii ai strazii.

El pretinde ca acestia sunt vinovati de cresterea cu 90% a imbolnavirilor cu virusul HIV, adaugand ca asa se prezenta situatia si in Brazilia.

"Toate autoritatile braziliene cunoasteau faptul ca politia comitea crime si ca acesti copii erau victime, nu infractori. Este urat sa ii ucizi pentru crimele pe care nu le-au comis. Toata lumea stia, dar toti au inchis ochii pentru ca si-au dat seama ca era in interesul tuturor sa fie ucisi", scrie Abdullah.

Multi citiori ai ziarului au cerut imediat ca Abdullah sa fie concediat din postul sau. Ziarul a indepartat imediat articolul de pe site, cu toate acestea copii ale textului au inceput sa circule pe strazile din Cairo.

Abdullah a replicat printr-o interventie telefonica la un post de televiziune justificandu-se ca el doar a comentat succesul guvernului brazilian, discutand seriozitatea combaterii coruptiei si crizei economice.

Fostul sef al Biroului de Informatii al guvernului egiptean anuntase pe 9 mai 2013 ca in Egipt exista aproximativ 2 milioane de copii ai strazii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Egipt copiii strazii, #Brazilia executii sumare, #Brazilia executii copii, #profesor copiii strazii , #Egipt