Violente in Egipt: Cel putin 30 persoane au fost ucise (Video)

Miercuri, 14 August 2013, ora 10:31
1367 citiri
Violente in Egipt: Cel putin 30 persoane au fost ucise (Video)
Foto: BBC News

Cel putin 30 oameni au fost ucisi in confruntarile protestatarilor cu fortele de ordine, care au avut loc miercuri dimineata in Egipt, dupa ce s-a incercat desfiintarea a doua tabere de protestatari instalate in Cairo.

Fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene si martorii sustin ca s-au auzit focuri de arma din zona conflictului, scrie BBC.

Reprezentantii Fratiei Musulmane sustin ca ar fi vorba de peste o suta de morti. Autoritatile sustin ca doi dintre agentii fortelor de ordine au murit si alti noua au fost raniti.

"Fortele de ordine au folosit doar gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii. In tot acest timp, s-a tras in jandarmi", este mesajul transmis de Ministerul de Interne care neaga ca fortele de ordine ar fi folosit arme de foc asupra civililor.

Protestatarii instalati in cele doua tabere militau pentru repunerea in functie a presedintelui Morsi.

Ministrul de Interne a declarat ca fortele de ordine au luat "masurile necesare" impotriva protestatarilor instalati in fata moscheii Rabaa al-Adawiya precum si a celor instalati in piata Nahda.

Potrivit declaratiilor autoritatilor, protestatarilor li s-a dat sansa sa elibereze zona, in mod pasnic, fara repercusiuni. Ministrul de Interne a subliniat faptul ca nu doreste varsarea de sange egiptean.

Muslim Brotherhood TV, un post care sustine cauza repunerii in functie a presedintelui, a facut apel la toti cei care au masini sa vina in zona unde au avut loc ciocnirile cu autoritatile si sa ii duca pe cei raniti la spital.

Protestatarii s-au instalat in fata moscheii si in piata Nahda acum sase saptamani. Aproximativ 250 de persoane au fost ucise in confruntari de atunci si pana acum.

Marti, o persoana a fost ucisa in urma confruntarilor dintre sustinatorii si opozantii presedintelui.

Pe 3 iulie 2013, presedintele Mohamed Morsi a fost inlaturat de la putere.

Armata a preluat controlul institutiilor-cheie din Egipt si a mobilizat blindate pe strazile principalelor orase, iar Mohamed Morsi a fost anuntat ca nu mai detine functia de presedinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Egipt ciocniri violente, #15 persoane ucise Egipt , #Egipt