Explozii la Boston: Bursele au scazut. Afacerile din oras, blocate

Marti, 16 Aprilie 2013, ora 12:55
4133 citiri
Explozii la Boston: Bursele au scazut. Afacerile din oras, blocate
Foto: Boston Herald

Bursele din Asia si Europa si pretul petrolului au scazut, marti, in urma atentatelor teroriste din Boston, Statele Unite, in timp ce afacerile din oras au fost grav afectate.

Pentru prima data din iulie pana in prezent, titeiul Brent (tranzactionat in Londra) a scazut sub pretul de 100 de dolari pe baril, relateaza Bloomberg.

In acelasi timp, indicele bursier Stoxx Europe 600, tot din Londra, s-a depreciat cu 0,4 procente, iar indicele MSCI Asia Pacific a pierdut 0,3 la suta. Indicele S&P 500 al bursei americane a scazut cu 2,3%.

In schimb, pretul aurului, care, luni, inregistrase cea mai mare scadere din ultimii 30 de ani, a crescut cu 2 la suta marti, iar cuprul s-a scumpit cu 0,9%.

Explozii la Boston: Marturiile cutremuratoare ale supravietuitorilor, inclusiv romani

Haosul creat dupa cele doua explozii din Boston a daunat si companiilor locale, acestea incercand, de asemenea, sa asigure protectia angajatilor si clientilor.

Zona unde se desfasora maratonul din Boston este recunoscuta pentru hotelurile si cladirile de birouri de lux. De exemplu, Hotelul Mandarin Oriental a fost evacuat, in urma exploziilor, si a ramas inchis luni noapte, relateaza Boston Globe. De asemenea, restaurantele din zona au fost evacuate, iar o parte dintre angajatii prezenti la sediile firmelor au ramasi inchisi inauntru, pentru a li se putea asigura protectia.

Majoritatea companiilor au anuntat ca angajatii vor lucra de acasa in cursul zilei de marti, atat pentru siguranta lor, cat si pentru a permite politiei sa cerceteze zona fara a se crea aglomeratie.

Companii precum Adidas, Reebok si Nike au anuntat ca incearca sa ia legatura cu toti angajatii, insa retelele de telefonie mobila sunt supraaglomerate.

Potrivit ultimului bilant, trei persoane au murit si 130 de au fost ranite in cele doua explozii.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#scadere burse explozii Boston, #explozii Boston afaceri, #impact afaceri explozii Boston , #explozii Boston
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
Asta sa fi fost scopul?