Atentate la Bruxelles Americanii sunt furiosi pe serviciile secrete belgiene: "Au tehnici de rahat!"

Joi, 24 Martie 2016, ora 20:10
16964 citiri
Atentate la Bruxelles Americanii sunt furiosi pe serviciile secrete belgiene: "Au tehnici de rahat!"
Foto: Hepta.ro

Oficialii americani din domeniul contraterorismului sustin ca omologii lor belgieni sunt ca niste "copii", care habar n-au ce sa faca in ceea ce priveste amenintarea terorista cu care se confrunta si, atunci cand totusi fac ceva, dau dovada de incompetenta crasa.

Oficialii din Statele Unite sunt frustrati si furiosi din cauza incapacitatii Belgiei de a destructura celulele teroriste ale Statului Islamic care planuiesc si duc la indeplinire atacuri sangeroase in Occident, chiar din capitala tarii, scrie Daily Beast.

Americanii sunt infuriati de faptul ca atacurile teroriste de la Bruxelles, care au dus la moartea a 32 de persoane si ranirea a 270, s-au produs in ciuda avertizarilor repetate venite de la Washington.

"In Uniunea Europeana s-au infiltrat jihadisti de doua decenii. Si ei (oficialii europeni - n.red.) de-abia acum au inceput sa lucreze la asta. Cand trebuie sa contactam acesti oameni sau ne trimitem baietii sa vorbeasca cu ei, efectiv vorbim cu - o s-o spun fara menajamente - copii. Ei nu stiu ce se intampla. Sunt intr-o asemenea stare de ignoranta...", spune un oficial american din domeniul informatiilor, pentru sursa citata.

Acesta a deplans starea serviciilor de contraterorism din Belgia si din Europa.

"Sunt intr-adevar tehnici de rahat ale serviciilor de informatii", a adaugat oficialul american din serviciile de informatii.

De asemenea, oficialii americani sustin ca sunt foarte multe lucruri pe care le-ar putea face pentru a ajuta.

"Jihadistii cred ca Europa este punctul sensibil al Occidentului si Belgia este vulnerabilitatea Europei", a spus si expertul francez in terorism Gilles Kepel. De altfel, multe dintre atacurile teroriste din Europa din ultimii ani au avut legatura cu Belgia.

Peste 500 de belgieni au mers in Siria si circa 200 s-au intors de acolo, iar Jean-Charles Brisard, autorul biografiei teroristului Abu Musab al Zarqawi, este de parere ca aparatul franco-belgian al Statului Islamic este mult mai mare decat au crezut initial oficialii de securitate europeni.

Atentatele teroriste din Bruxelles, revendicate de Statul Islamic

Autoritatile belgiene au desfasurat miercuri ample actiuni pentru a-i prinde pe toti cei vinovati pentru atacurile teroriste care au avut loc, marti dimineata, la Bruxelles, pe aeroport si la metrou, insa fara mari succese si majoritatea pistelor pe care le-au urmarit anchetatorii s-au dovedit fundaturi.

Mai mult, desi belgienii au reusit la sfarsitul saptamanii trecute sa-l prinda pe Salah Abdeslam, principalul suspect ramas in viata dupa atacurile de la Paris de anul trecut, ministrul de Interne Jan Janbon s-a declarat public surprins de faptul ca teroristul se afla chiar in Bruxelles.

Si in ceea ce priveste atentatul din capitala Belgiei, serviciile belgiene au anuntat ca fusesera avertizate si erau pregatite, insa au fost luate prin surprindere de amploarea atacurilor.

Potrivit celui mai recent bilant, 32 de persoane au murit si 270 au fost ranite in urma atentatelor de marti de la Bruxelles.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#oficiali americani servicii informatii Belgia, #servicii informatii Bruxelles, #atentate aeroport Bruxelles, #atentate metrou Bruxelles , #explozii Bruxelles