Atentate la Bruxelles: Marturii cutremuratoare ale supravietuitorilor - Fum si sange peste tot

Sambata, 26 Martie 2016, ora 12:21
2541 citiri
Atentate la Bruxelles: Marturii cutremuratoare ale supravietuitorilor - Fum si sange peste tot
Foto: Arhiva Hepta.ro

Cativa supravietuitori ai atentatelor din Bruxelles au povestit clipele de groaza prin care au trecut.

Misionarul mormon Mason Wells era la aeroportul Zaventem in dimineata zilei de marti, 22 martie 2016.

El l-a condus pe colegul sau, Fanny Clain, care urma sa se imbarce intr-o cursa spre Statele Unite, transmite CNN.

Cei doi stateaua la coada, la check-in, iar Wells a scos tableta iPad din rucsac pentru a cauta ceva pe Internet. In acel moment a auzit sunetul unei explozii si a fost pus la pamant.

"Nu ma asteptam la asa ceva", a povestit tanarul reporterului CNN. "Ma uitat la tableta si dintr-o data am simtit suflul exploziei venind din partea dreapta. Imediat am simtit cum o parte din corp a devenit foarte fierbinte, iar apoi extrem de rece. Eram acoperit de multe fluide, de sange. Mi-am dat seama ca o mare parte din acel sange nu era al meu", a rememorat tanarul.

In acel haos, el a reusit sa gaseasca o iesire din aeroport. "Am trecut printr-o usa distrusa de explozie si m-am uitat inapoi sa vad ce fac colegii cu care venisem la Zaventem. Iar in acel moment m-a lovit durerea. M-am uitat la glezna si am vazut ca sangera puternic", a mai spus acesta.

Cineva i-a spus sa se aseze si asa a facut. A primit imediat ajutor de la o persoana care avea o trusa medicala in mana.

"Sunt foarte norocos. Stiu ca altii n-au fost atat de norocosi ca mine", a incheiat Mason Wells, care a mai supravietuit unui atac terorist, in Boston, in 2013.

Atentate la Bruxelles: Tanarul care a supravietuit atacurilor din Belgia, dar si celor din Boston

"Dumnezeu e cu noi"

Fanny Clain, celalalt misionar cu care se afla Wells, a povestit ca abia se asezase la coada cand a explodat bomba. O femeie care tinea in brate un nou-nascut se afla in spatele sau.

"Era fum peste tot, totul era gri", a mentionat aceasta.

Ea si-a deschis ochii dupa deflagratie si a observat ca avea sange pe haine. Apoi a inceput sa fuga plangand spre iesire.

Familia sa e panicata, insa medicii sustin ca e in afara oricarui pericol, iar fata este calma. Motivul? "Dumnezeu e cu noi", a incheiat ea.

Atentate la Bruxelles: Toata lumea stia de teroristi, mai putin Belgia? Si SUA ii aveau pe lista neagra

Ce a facut o mama in toata nebunia

Sneha Mehta si sotul sau, Samip, abia se intorsesera din Abu Dhabi. Ei se aflau la terminalul sosiri, la subsol, cand au auzit explozia, iar tavanul a inceput sa cada pe ei.

"Nu stiam in ce directie s-o apuc", a marturisit femeia.

"M-a fulgerat un gand cum ca as putea muri aici. Insa l-am alungat repede, de dragul copilului meu", a adaugat aceasta, care e insarcinata in cateva luni.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#marturii supravietuitori Bruxelles, #marturii explozii Bruxelles, #marturii atentate Bruxelles , #explozii Bruxelles