Atentate la Bruxelles: Suma uriasa pierduta in fiecare zi, dupa inchiderea aeroportului Zaventem

Marti, 29 Martie 2016, ora 19:11
2577 citiri
Atentate la Bruxelles: Suma uriasa pierduta in fiecare zi, dupa inchiderea aeroportului Zaventem
Foto: Facebook/Brussels Airport (BRU)

Compania Bruxelles Airways, care detine aeroportul Zaventem, a anuntat marti ca pierde zilnic 5 milioane de euro din cauza inchiderii aeroportului, dupa atentatele de saptamana trecuta, soldate cu 35 de morti si peste 300 de raniti.

Bruxelles Airways, detinuta in procent de 45% de compania Deutsche Lufthansa, a sustinut ca costurile ridicate se datoreaza redirectionarii traficului de pasageri spre alte aeroporturi, in special spre cele din tarile vecine, transmite Reuters, citate de News.ro.

Aeroporturile belgiene din Liege si Antwerp nu au capacitatea pentru a constitui o alternativa pentru traficul aerian care trecea zilnic prin Zaventem.

Directorul aeroportului Zaventem, Arnaud Feist, a anuntat marti ca va dura cel putin cateva luni pentru ca aeroportul sa fie complet operational dupa atentatele de saptamana trecuta, care au devastat terminalul de plecari si au atras atentia asupra vulnerabilitatilor masurilor de securitate, in timp ce primii angajatii incep sa se intoarca la munca.

Atentate la Bruxelles: Cand se redeschide aeroportul Zaventem

De asemenea, Feist a precizat ca aeroportul va fi redeschis miercuri, la o saptamana si o zi dupa atentatele teroriste, in care au fost ucisi 15 oameni si alti peste 100 au fost raniti, insa va functiona la o capacitate de doar 20%. Insa, zborurile Tarom spre Bruxelles vor continua sa aterizeze la Amsterdam pana miercuri inclusiv.

Compania care opereaza aeroportul Zaventem a anuntat ca efectueaza marti teste pentru a determina daca reparatiile temporare sunt satisfacatoare pentru siguranta pasagerilor. Mai mult de 800 de angajati s-au intors la munca pentru a testa o zona de check-in temporara.

De asemenea, au fost implementate noi masuri de securitate in cladirea temporara si bagajele pasagerilor vor fi verificate inainte de a ajunge in terminalul de plecari.

Aeroportul Zaventem se va deschide doar daca obtine aprobarea executivului si nu va putea depasi un trafic de 800-1.000 de pasageri pe ora, in timp ce traficul era de cinci ori mai mare inainte de atentate.

Saptamana trecuta, doua explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar statia de metrou Maelbeek a fost lovita de o alta deflagratie. In cele doua atentate separate si-au pierdut viata 35 de persoane, iar peste 300 au fost ranite, dintre care cateva zeci sunt in stare critica.

Statul Islamic a revendicat atacurile de la Bruxelles, potrivit unui comunicat publicat de agentia Amaq News, apropiata teroristilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#aeroport Zaventem pierderi, #aeroport Zaventem costuri , #explozii Bruxelles