Explozii ucigase la Bruxelles: Iohannis se declara ingrozit. MAE verifica daca sunt romani printre victime (Video)

Marti, 22 Martie 2016, ora 10:20
5079 citiri
Explozii ucigase la Bruxelles: Iohannis se declara ingrozit. MAE verifica daca sunt romani printre victime (Video)
Foto: Digi 24 TV

Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, la scurt timp dupa exploziile care au avut loc marti dimineata pe aeroportul Zaventem din Bruxelles.

"In aceasta dimineata, la Aeroportul din Bruxelles au avut loc explozii care s-au soldat cu morti si raniti. Specialistii spun ca este foarte probabil sa fie un atentat terorist.

Noi suntem ingroziti si intristati, si folosesc acest prilej pentru a exprima intreaga compasiune si condoleante celor loviti de acest incident, autoritatilor belgiene, poporului, si cred ca este, daca se confirma ipoteza unui atentat, un eveniment care ne arata ca terorismul a ramas, din pacate, in inima Europei.

Suntem extrem de ingrijorati si vom urmari evolutia de la Bruxelles. Nu am vrut sa trec peste acest incident, chiar daca evenimentul de astazi este unul care vine sa sublinieze un lucru foarte important, solidaritatea noastra", a declarat presedintele, prezent la ceremonia de marcare a Zilei Internationale a Francofoniei.

Exploziile care au avut loc in aceasta dimineata la Bruxelles reprezinta o tragedie cutremuratoare pentru Belgia si...

Posted by Klaus Iohannis on 22 Martie 2016

Pe de alta parte, Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca se lucreaza in colaborare cu autoritatile belgiene pentru clarificarea circumstantelor in care au avut loc exploziile si obtinerea informatiilor despre cetatenia victimelor.

"Ca urmare a exploziilor inregistrate in cursul diminetii de astazi la aeroportul din Bruxelles, Ambasada Romaniei in Regatul Belgiei a intreprins in regim de urgenta demersurile legale pe langa autoritatile locale, inclusiv pe langa autoritatile aeroportuare si reprezentantii biroului TAROM de la Bruxelles, in vederea obtinerii unor informatii suplimentare cu privire la circumstantele producerii incidentului si cetatenia persoanelor afectate.

Ambasada Romaniei in Regatul Belgiei mentine contactul cu autoritatile locale si este pregatita sa acorde asistenta consulara de specialitate in limita competentelor legale", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

UPDATE 11:15 - MAE a remis un nou comunicat, in completarea informatiilor initiale, in care sunt prezentate numere de telefon la care pot fi obtinute informatii de catre cetatenii romani din Bruxelles:

"MAE pune la dispozitia cetatenilor romani afectati, precum si rudelor acestora, contactele telefonice ale Ambasadei Romaniei in Regatul Belgiei +32 (0) 2 347 5338, +32 (0) 2 345 0040, +32 (0) 2 344 1658, apeluri redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, precum si telefonul mobil de urgenta al sectiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32 (0) 2 344 0854.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada Romaniei in Regatul Belgiei, este in legatura permanenta cu autoritatile locale in vederea obtinerii unor elemente de noutate cu privire la existenta unor cetateni romani afectati ca urmare a exploziilor din Bruxelles".

LIVE Explozii in Bruxelles, la aeroport si metrou: Cel putin 11 morti

Doua explozii au avut loc, marti dimineata, pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Presa belgiana relateaza ca deflagratiile s-ar fi soldat cu zeci de morti si raniti. O alta explozie a avut loc, in jurul orelor 10:00, la statia de metrou Maelbeek.

Nu se cunosc cauzele exploziilor, insa acestea au avut loc la patru zile dupa arestarea lui Salah Abdeslam, teroristul implicat in atentatele din Paris. Autoritatile belgiene sunt acum pe urmele si altor suspecti.

F.N.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Iohannis atentat Bruxelles, #MAE atentat Bruxelles, #explozii aeroport Bruxelles, #Iohannis explozii aeroport Bruxelles , #explozii Bruxelles
Comentarii