Statul Islamic nu a revendicat atacurile din Bruxelles, dar e activ pe Net: #Brusselsonfire - UPDATE

Marti, 22 Martie 2016, ora 14:02
5390 citiri
Statul Islamic nu a revendicat atacurile din Bruxelles, dar e activ pe Net: #Brusselsonfire - UPDATE
Foto: Arhiva Hepta.ro

Atacurile de pe aeroportul Zaventem si de la metroul din Bruxelles, soldate cu cel putin 26 de morti, nu au fost revendicate pana acum de nicio grupare terorista, insa Statul Islamic este suspectul principal.

Echipa de monitorizare a BBC Jihadist Media Team a urmarit reactiile de pe retelele sociale ale celor care militeaza pentru jihad, iar numele Statului Islamic este in cap de lista.

Explozii in Bruxelles, la aeroport si metrou: Zeci de morti - LIVE (Video)

Sustinatorii retelei jihadiste din mediul online au salutat atentatele din capitala belgiana si sustin ca Statul Islamic se afla in spatele lor.

Unii dintre ei au folosit hashtagul #Brusselsonfire (Bruxelles in flacari), doar ca in limba araba, pentru a-i lauda pe cei care au comis masacrul de marti dimineata.

Explozii in Bruxelles: Pe aeroport s-au auzit impuscaturi si strigate in araba

Sustinatorii ISIL au folosit si in trecut expresii similare pentru a ridica in slavi atacurile jihadistilor, cum ar fi #Parisonfire, la carnagiul din 13 noiembrie anul trecut de la Paris, unde 130 de oameni au fost ucisi.

Daca, intr-adevar, Statul Islamic este responsabil pentru exploziile din Bruxelles, gruparea terorista probabil asteapta ca operatiunea sa fie complet finalizata pentru a le revendica. Operatiune finalizata, explica jurnalistii BBC, inseamna ca nu mai sunt planuite si alte atentate si/sau toti atacatorii sunt morti sau au scapat de autoritati.

Marturiile supravietuitorilor din Bruxelles: Am simtit explozia in tot corpul. Era sange peste tot, o scena de razboi

In contrast, sustinatorii al Qaida de pe retelele sociale nu au fost deloc activi in urma atentatelor din Bruxelles, postand in mare parte articole din presa internationala.

UPDATE 15:15 - Statul Islamic ar fi revendicat atentatele din Bruxelles, scrie presa egipteana, citata de India Today. Anuntul gruparii jihadiste ar fi fost publicat de agentia Amak News, apropiata Statului Islamic.

Si presa kurda a informat ca Statul Islamic ar fi revendicat masacrul din capitala Belgiei, noteaza si Daily Express.

Doua explozii au avut loc, marti dimineata, pe aeroportul Zaventem din Bruxelles si alta la statia de metrou Maelbeek. Cel mai recent bilant oficial indica 26 de morti: 11 la aeroportul Zaventem si 15 la statia de metrou Maelbeek. Oficialii belgieni au anuntat ca atat in cazul exploziilor de pe aeroport, cat si al deflagratiei de la metrou, a fost vorba despre atentate sinucigase.

Atacurile au loc la patru zile dupa arestarea lui Salah Abdeslam, teroristul implicat in atentatele din Paris, revendicate de Statul Islamic. Autoritatile belgiene sunt acum pe urmele altor suspecti, iar nivelul de amenintare terorista a fost ridicat la maximum.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Statul Islamic atac Bruxelles, #Statul Islamic atentat Bruxelles, #Statul Islamic online , #explozii Bruxelles