Fasia Gaza: Jurnalistii nu sunt lasati sa iasa, intalnire Erdogan - Morsi la Cairo

Sambata, 17 Noiembrie 2012, ora 15:53
4113 citiri
Fasia Gaza: Jurnalistii nu sunt lasati sa iasa, intalnire Erdogan - Morsi la Cairo
Foto: The Guardian

Conflictul din Fasia Gaza continua, alarmand lumea araba, ai caror lideri au inceput deja sa se reuneasca sau sa lanseze apeluri in sprijinul teritoriului condus de organizatia Hamas.

Prim-ministrul turc Recep Erdogan s-a intalnit cu presedintele egiptean Mohamed Morsi si cu emirul Hamad bin Khalifa al Thani al Qatarului, la Cairo, informeaza BBC.

La randul sau, Regele Abdullah al Iordaniei a ordonat ajutor umanitar de urgenta pentru locuitorii din Gaza, in timp ce presedintele afgan Hamid Karzai a comentat atacurile aeriene din Fasie, cerand "o incetare imediata" a violentelor impotriva civililor, iar Iranul a cerut o unire a lumii musulmane impotriva Israelului.

Pe de alta parte, un ministru israelian a spus ca trupele Israelului ar putea lansa o ofensiva terestra in Gaza in urmatoarele 24 de ore, daca atacurile cu rachete nu se opresc pana atunci. In West Bank, insa, martorii au spus ca armata israeliana a folosit gaze lacrimogene in timpul unui protest.

Potrivit unor informatii, gruparea Hamas interzice strainilor sa paraseasca Fasia Gaza, printre acestia aflandu-se si 22 de jurnalisti, iar o brigada palestiniana a trimis mesaje multor israelieni, in care scrie "Vom transforma Gaza intr-un cimitir pentru soldatii vostri".

Zece palestinieni au fost ucisi, sambata, printre care si opt militanti, in urma a aproape 200 de atacuri aeriene ale Israelului asupra Fasiei Gaza. Totodata, sudul Israelului a fost lovit de o racheta, in orasul Ashdod, provocand ranirea a doua persoane.

Israelul pregateste trupele pentru razboi, Obama a vorbit cu Netanyahu si Morsi

Israelul a convocat in jur de 75.000 de rezervisti pentru a se pregati pentru un posibil razboi terestru in Fasia Gaza, in timp ce presedintele american Barack Obama a purtat discutii telefonice cu premierul israelian si cu presedintele egiptean.

Potrivit unor rapoarte, Fortele de Aparare Israeliene ar fi inceput bombardamentele de artilerie, in Gaza, mai multe tancuri si vehicule armate ale Israelului luand pozitii de atac in ultimele zile.

Fasia Gaza: Sediul Guvernului Hamas, distrus de un raid israelian

Raidurile aeriene ale Israelului in Fasia Gaza au continuat pe toata durata noptii de vineri spre sambata. In urma atacurilor, sediul central al Guvernului Hamas din Gaza a fost complet distrus, sambata dimineata, dupa un raid aerian israelian.

Conflictul din Fasia Gaza s-a acutizat in ultimele patru zile, de miercuri fiind ucisi cel putin 40 de palestinieni, dintre care sase copii si patru femei, in circa 850 de atacuri aeriene, alti circa 400 fiind raniti. La randul lor, militantii din Gaza au lansat sute de rachete spre Israel, provocand moartea a trei persoane si ranirea altor cateva zeci.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#intalnire Erdogan Morsi Israel, #Israel atac Gaza, #morti atac Israel Gaza, #conflict Israel Fasia Gaza , #Gaza