Razboi in Gaza: Reuniune de urgenta la Paris

Sambata, 26 Iulie 2014, ora 09:50
1935 citiri
Razboi in Gaza: Reuniune de urgenta la Paris

Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, se va intalni sambata, la Paris, cu omologii sai american, britanic, german, italian, qatarian, turc, dar si cu Inaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, pentru a "lamuri situatia din Gaza", a anuntat vineri o sursa diplomatica.

"Obiectivul nostru (...) este de a unifica eforturile internationale pentru a stabili cat mai repede posibil conditiile de incetare a focului in Gaza", a precizat o sursa diplomatica franceza pentru AFP.

In pofida desfasurarii unor negocieri intense in ultimele zile, secretarul de Stat american, John Kerry, a declarat, la Cairo, ca inca nu s-a obtinut un acord de armistitiu intre miscarea palestiniana Hamas si Israel, care, totusi, a anuntat o incetare unilaterala a focului de 12 ore, incepand de sambata dimineata.

Israelul a acceptat un armistitiu de 12 ore

John Kerry si secretarul general ONU, Ban Ki-moon, au facut apel la un armistitiu de sapte zile.

Exprimandu-se in fata presei, la Cairo, alaturi de Ban Ki-moon, John Kerry a explicat ca cele doua parti au divergente asupra "termenilor" privind incetarea focului, adaugand, totusi, ca s-a ajuns la "un cadru de baza" pentru un armistitiu.

El a spus ca urmeaza sa se deplaseze la Paris pentru a se intalni, in special, cu omologii sai turc, Ahmet Davutoglu, si qatarian, Khaled al-Attiya, in vederea obtinerii unui acord de incetare a focului.

La Cairo, ministrul egiptean de Externe, Sameh Shoukri, a afirmat ca "niciuna dintre cele doua parti nu a dat dovada de suficienta vointa pentru a negocia". El a facut apel, de asemenea, la un armistitiu umanitar pentru o perioada de sapte zile.

Reuniunea de la Paris urmeaza sa inceapa la ora locala 09.00 (10.00, ora Romaniei), la Quai d'Orsay.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#reuniune Franta Fasia Gaza, #razboi israel fasia gaza , #Gaza