Sfarsitul razboiului din Gaza? Armistitiu pe termen nelimitat

Marti, 26 August 2014, ora 19:34
4118 citiri
Sfarsitul razboiului din Gaza? Armistitiu pe termen nelimitat
Foto: The Telegraph

Israelul si Hamas au ajuns la un acord ce ar putea insemna sfarsitul luptelor din Gaza, au anuntat marti oficialii palestinieni, citati de CNN.

The Telegraph scrie ca partile au convenit sa incheie un armistitiu pe termen nelimitat.

Un anunt care ar putea consemna finalul razboiului din Gaza urmeaza sa fie facut marti sau miercuri, a declarat pentru CNN si un oficial din Egipt, tara implicata in negocierile de pace.

Se asteapta ca presedintele Autoritatii palestiniene, Mahmoud Abbas, sa anunte incetarea focului, a mai spus, marti, un oficial palestinian.

Marti a fost a 50-a zi de operatiuni ale Israelului in Gaza, armata anuntand ca militantii au distrus o casa in Ashkelon si au lansat o racheta langa o gradinita din Ashdod.

Rachetele Israelului au distrus inca doua blocuri de locuinte din Gaza (Video)

Trei palestinieni au fost ucisi marti intr-un atac aerian israelian ce a avut ca tinta un grup de civili din Rafah, a anuntat pe Facebook Ashraf el-Qedra, un purtator de cuvant al Ministerului palestinian al Sanatatii.

Potrivit acestuia, in total 2.131 de palestinieni au fost ucisi de la inceputul conflictului. Natiunile Unite estimeaza ca peste 70% dintre victime sunt civili, insa Israelul anunta ca majoritatea mortilor sunt militanti.

Tot Natiunile Unite spun ca 64 de soldati israelieni au fost omorati de la inceperea razboiului din Gaza.

Update: Presedintele Autoritatii Palestiniene a anuntat, marti seara, intr-o interventie televizata, ca un armistitiu pe termen lung a fost incheiat cu Israelul, acesta fiind acceptat si de Hamas si intrand deja in vigoare. A multumit Egiptului pentru eforturile sale, dar si Qatarului si secretarului de stat american John Kerry.

Acesta a anuntat ca oamenii din Gaza au nevoie urgent de ajutor, afirmand ca nu se mai poate continua aceasta stare de "negocieri nesigure" si ca Gaza, deja trecuta prin trei razboaie, nu mai poate suporta inca unul.

Conform televiziunii israeliene Channel 10, si Israelul a fost de acord cu incetarea focului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#armistitiu Gaza, #acord Israel Hamas Gaza, #incetare conflict Gaza acord, #sfarsit razboi Gaza , #Gaza