Greve si proteste in Hong Kong: 12 milioane de persoane afectate. Reactia autoritatilor

Luni, 05 August 2019, ora 08:37
3102 citiri
Greve si proteste in Hong Kong: 12 milioane de persoane afectate. Reactia autoritatilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Peste 100 de zboruri au fost anulate sau amanate din cauza grevelor si protestelor care au loc luni in Hong Kong, autoritatile avertizand ca astfel de actiuni nu vor aduce nimic bun. In proteste sunt implicati profesorii, angajatii din transportul aerian, cei din finante si functionarii publicii, sectoare importante riscand sa se blocheze.

Din cauza grevei, este blocata activitatea pe Aeroportul International din Hong Kong, fiind afectate:

Hong Kong Airlines: 32 de zboruri anulate,

China Airlines: 7 zboruri anulate,

Cathay Pacific: peste 70 de zboruri anulate, dupa doar 4 ore de la declansarea protestului.

De la ora locala 7:00, protestatarii au inceput sa blocheze trenurile si autobuzele, conform CNN. Protestatarii blocheaza plecarea trenurilor de metrou, mai multe fiind oprite in statii timp de peste 40 de minute.

Aceasta in conditiile in care aproape cinci milioane de persoane folosesc zilnic metroul. Blocajele instituite si pe autostrazi si in sistemul de transport rutier ridica la 12 milioane de persoane numarul celor afectati.

Din cauza blocarii circulatiei pe principalele linii de metrou, oamenii nu pot ajunge in zonele mari de birouri si in centrul financiar, unde isi au sediul mai multe banci internationale

Camera de Comert Americana a anuntat ca este inchisa luni, din cauza unor "ingrijorari legate de siguranta publica".

Reactia autoritatilor

Liderul guvernului de la Hong Kong, Carrie Lam, a precizat ca nu demisioneaza si a solicitat incetarea violentelor.

Ea a promis intr-o conferinta de presa ca se va implica mai mult, va asculta mai mult si va face mai mult pentru a intelege si raspunde solicitarilor opiniei publice.

Lam a subliniat ca nu tine de atributiile ei eliberarea celor retinuti in timpul protestelor, raspunzand astfel unei solicitari a protestatarilor.

Lam si secretarul sau financiar au anuntat ca manifestatiile au afectat economia.

Ea a avertizat ca societatea devine "nesigura si instabila", iar demonstratiile violente imping orasul spre "o situatie foarte periculoasa".

Matthew Cheung, secretar pentru administratie, a afirmat ca greva de luni "nu va aduce nimic bun pentru Hong Kong".

Hong Kong se confrunta cu una dintre cele mai grave crize din istoria sa recenta. Manifestatii uriase au loc de la 9 iunie impotriva guvernului local in favoarea Beijingului, dar si confruntari sporadice intre contestatari radicali si politisti.

Mobilizarea, care a aparut ca o respingere a unui proiect al Hong Kong-ului - in prezent suspendat - de autorizare a extradarilor catre China, s-a transformat, in decursul saptamanilor, intr-o sfidare a autoritatilor comuniste, de o amploare fara precedent de la retrocedarea, in 1997, a acestei foste colonii britanice.

Guvernul chinez si-a reiterat in urma cu o saptamana sustinerea fata de conducatoarea contestata a Executivului din Hong Kong Carrie Lam si fata de politia locala si a indemnat la "restabilirea ordinii cat mai repede" in acest centru financar international important.

Vezi si:

Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#zboruri anulate Hong Kong , #Hong Kong
Comentarii
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
Какая демократия, товарищи !